Isolatie advies dankzij de isolatiescan

Meld je nu aan voor jouw isolatiebudget

En ontvang sowieso kosteloos een energieadvies

Wat is het Rabo Coöperatief Isolatiebudget en hoe werkt het?

Het Rabo Coöperatief Isolatiebudget is er om onze hypotheekklanten te helpen met het verduurzamen van hun huis. Heb jij een hypotheek bij ons en een huis met energielabel F of G? Dan kun jij een energieadvies op maat krijgen. Wij betalen de kosten voor dit advies. Besluit je daarna om je huis (deels) te laten isoleren, dan ontvang je ook nog eens € 1.000 isolatiebudget. Je ontvangt als klant vanzelf een bericht van ons als je in aanmerking komt voor het Rabo Coöperatief Isolatiebudget.

Hoe werkt het Rabo Coöperatief Isolatiebudget?

Als je eenmaal bent aangemeld voor het Rabo Coöperatief Isolatiebudget begeleiden wij je stap voor stap via het Hypotheekoverzicht in de Rabobank app.

Hieronder zetten we de verschillende stappen alvast uiteen. In de animatie laten we je zien hoe het werkt.

De stappen

1
Aanmelden

Je ontvangt van ons een uitnodiging via de berichten inbox van de Rabobank app of een brief via de post. Hierna kun je je aanmelden. In het digitale bericht in de Rabobank app staat een aanmeld-knop. In de brief per post gebruik je de QR-code of ga je gewoon naar www.rabobank.nl/isolatiebudget.

2
Afspraak maken voor energieadvies

Als je je hebt aangemeld ontvang je vanzelf een bericht hoe je een afspraak kunt maken met de energieadviseur. Als deze afspraak staat, komt de energieadviseur bij je langs om het energieadvies op te kunnen stellen.

3
Het energieadvies

Na een paar dagen ontvang je vanzelf het energieadvies. In dit energieadvies lees je hoe je je huis kunt verduurzamen en wat dit kost. Ook wordt het definitieve energielabel van je woning geregistreerd. Goed om te weten: Wij betalen dit energieadvies voor je.

4
Isoleren

Uit het energieadvies blijkt welk energielabel je huis heeft en of je nog kunt isoleren. Als je vervolgens (een van) de opgenomen isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je aanspraak doen op onze vergoeding. Je kiest hierin zelf een installateur uit. Let op dat je hierin de details van het energieadvies volgt.

5
Actueel energielabel

Na het isoleren regel je met de energieadviseur dat je energielabel weer actueel is. Hiervoor hoef je geen kosten te betalen.

6
Vergoeding

Daarna dien jij het verzoek bij ons in voor de vergoeding. Wij maken de vergoeding van € 1.000 vervolgens aan je over. Jij kunt zelf eventueel nog een subsidie aanvragen bij de overheid.

CIB-Vergoeding

Wanneer kom ik in aanmerking voor het isolatiebudget?

    Je hebt een hypotheek bij de Rabobank die in is gegaan vóór 1 december 2023. Jouw huis heeft inderdaad een energielabel G, F of E. Je bent lid van Rabobank (klik hier om lid te worden). Je laat (een van) de isolatiemaatregel(en) uit het energieadvies uitvoeren.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?