Een dochter met haar moeder zitten aan een tafel

Hypotheekoverzicht in de Rabo App

Een betere woontoekomst gaat ook om financiële rust. Daarom geven we met de Rabo App inzicht in het verloop van je hypotheek en tips om bijvoorbeeld je maandlasten te verlagen. Verandert er iets in je inkomen? Dan kun je nu zien wat dit betekent voor de betaalbaarheid van je hypotheek. Zo bewaar jij de rust en verandert jouw hypotheek gewoon met je mee.

Hypotheekoverzicht

Inzicht in je hypotheek met de Rabo App

De Rabo App wordt steeds meer jouw 'financiële coach' die je helpt om financieel gezond te wonen. Met het Hypotheekoverzicht heb je direct inzicht in je hypotheekverloop. Zo zie je onder andere wat je al hebt afgelost, je openstaande schuld en je renteopslag. Daarnaast geven we je gepersonaliseerde tips over hoe je jouw maandlasten kunt verlagen en hoe jij duurzamer of langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Bekijk jouw Hypotheekoverzicht
een vrouw kijkt op haar telefoon naar de Rabo App

Je hypotheek en jouw situatie

In je leven kan een hoop veranderen. Misschien wil je minder gaan werken of is er een andere reden waarom je inkomen wijzigt. Juist in die momenten wil je dat je hypotheek met je meebeweegt. Met de handige functie 'Wat als mijn inkomen wijzigt' kan je in 5 minuten checken wat minder inkomen betekent voor de betaalbaarheid van je hypotheek. En als het nodig is kijken we samen naar mogelijke aanpassingen.

Wist je dat...

de Rabo App je steeds meer gepersonaliseerde tips geeft? Bijvoorbeeld hoe jij je maandlasten kan verlagen. Handig!

Hypotheekverloop

Inzicht in jouw hypotheekverloop

In de Rabo App zie je ook het verloop van je hypotheek tot het einde van je looptijd. We tonen in dit overzicht belangrijke momenten zoals je einde rentevastperiode, de uitkering van een spaarverzekering of het bereiken een AOW-leeftijd. En je ontvangt een overzicht van je rente, aflossingen, premies en inleggen. Zo weet je altijd wanneer je welke last hebt en wanneer je wat kunt verwachten. Een fijn idee!

Bekijk jouw hypotheekverloop

Heb je een vraag? Misschien vind je het antwoord hieronder:

Hoe kan ik de Rabo App installeren?

Voordat je de app kunt gebruiken, registreer je je telefoon of tablet. Heb je de app nooit eerder geïnstalleerd, dan heb je hiervoor je bankpas en Rabo Scanner nodig.

Download de Rabo App op je toestel en kies ‘Registreren’. Kies ‘Nee’ en vervolgens ‘Registreren’. Houd je bankpas en Rabo Scanner bij de hand en volg de stappen in de app. Je registratie is klaar! Vanaf nu heb je de app voor al je dagelijkse bankzaken. Inloggen doe je met de vijfcijferige code die je hebt aangemaakt. Je maakt de app persoonlijk met een gebruikersnaam en profielfoto.
Kan ik het Hypotheekoverzicht ook online, via desktop of laptop bekijken?

Ja, het Hypotheekoverzicht is naast de Rabo App ook vindbaar via jouw ingelogde omgeving op de website.

Zijn er kosten verbonden aan het wijzigen van mijn hypotheek?

Het is mogelijk je huidige hypotheek te wijzigen. Bijvoorbeeld het wijzigen van je hypotheekrente voordat de rentevaste periode is afgelopen. Bij wijzigen heb je in sommige situaties de keuze tussen wel of geen advies. In een adviesgesprek krijg je antwoord op je vragen en geven we inzicht in de betaalbaarheid van je hypotheek nu en in de toekomst en de impact van eventuele wijzigingen hierop. In een aantal situaties is advies verplicht.

Twijfel je of advies in jouw situatie nodig is? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. Het tarief voor gewenst of verplicht advies is gelijk. Voer je de wijziging door, dan betaal je naast advies- ook wijzigingskosten.

Lees meer over hypotheekadvies en kosten

Onze adviseurs staan voor je klaar

Wil je graag een adviseur spreken over je persoonlijke situatie of woonwensen? Vraag een gratis hypotheekgesprek aan.