Man draagt een rol isolatiemateriaal

De isolatiescan

Het is volop in het nieuws dat de energieprijzen stijgen. Wat kan jij hieraan doen? Door je huis goed te isoleren verminder je onnodig energieverbruik. Wil jij weten hoe? De isolatiescan van homeQgo kan je helpen je woning energiezuiniger te maken en zo te besparen op je energierekening. Doe de scan en ontvang een gratis online isolatie advies voor het isoleren van jouw woning.

Man en vrouw zitten aan de keukentafel en kijken naar laptop

Voordelen homeQgo isolatiescan

Door je woning beter te isoleren kan je niet alleen geld besparen op je energierekening, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. Het isolatie advies van homeQgo helpt jou hierbij.

Meteen een indicatie in de kosten en terugverdientijdDirect een duurzaamheidsadvies voor het isoleren van jouw woningBinnen enkele kliks vrijblijvende offertes van de installateursInstallatie door ervaren en betrouwbare monteurs

Aan de slag

Isoleren is een belangrijke stap bij het verduurzamen van jouw woning. Niet alles hoeft in 1 keer. Uiteraard kan je ook stap voor stap je woning verduurzamen. Elke stap is een verbetering. Door je woning te verduurzamen kan je niet alleen geld besparen op je energierekening, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. De meest voorkomende vormen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Hieronder leggen we deze isolatievormen voor je uit. Onderstaande informatie is een gemiddelde en kan afhankelijk van jouw situatie afwijken.

Illustratie van stuiterend euromuntje

Spouwmuurisolatie

Een hele interessante energiebesparende maatregel is spouwmuurisolatie. Vaak wordt de installatie al binnen 1 dag gerealiseerd. Je bespaart gemiddeld tussen de 25 en 30% van je gasverbruik met het plaatsen van spouwmuurisolatie. Met relatief weinig werk heb je dus al veel voordeel. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 3-5 jaar. Hiermee realiseer je meer wooncomfort en je bespaart op je energierekening.

Illustratie van een huis op een heuvel

Dakisolatie

Veel warmte gaat verloren via het dak wat zonde is. Om dit te voorkomen kan je met dakisolatie al veel winst behalen. Je bespaart gemiddeld tussen 20% van je gasverbruik met het plaatsen van dakisolatie. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5-7 jaar. De installatie is afhankelijk van de oppervlakte maar duurt gemiddeld 2 dagen. Na ongeveer 2 dagen hard werken zit je er deze winter warmpjes bij.

Illustratie van een stapeltje euromuntjes

Vloerisolatie

Zonder vloerisolatie komt er veel kou vanuit de grond je huis binnen. Dit zorgt voor koude voeten. Met een goede vloerisolatie bespaar je gemiddeld tussen de 10-15% van je gasverbruik. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5-8 jaar. Na vaak 1 dag hard werken door professionele installateurs voelt je vloer al warmer aan en verbeter je je wooncomfort. Laat de kou maar komen.

Mannen dragen zonnepanelen

Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden?

Je wilt jouw woning duurzamer maken en je bent benieuwd hoe je dit kunt betalen. Er zijn verschillende slimme mogelijkheden. Bovendien is er vaak vanuit de gemeente subsidie beschikbaar. Tijdens een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek met een financieel adviseur kan je de mogelijkheden bespreken.

Jouw persoonlijke adviseurEen afspraak maken gaat snel en gemakkelijkGratis en vrijblijvendBekijk de financieringsmogelijkheden

Nog meer verbouwplannen?

Benieuwd naar andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen? Onze uitgebreide huisscan geeft direct inzicht in de beste oplossingen voor jouw huis passend bij jouw budget en woonwens.

Doe de HuisScan

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis levert je veel op. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Tijdens een persoonlijk gesprek ontdek je wat je kunt doen om jouw huis te verduurzamen.