Wil je weten hoe je jouw huis kunt isoleren?

Ontdek dan jouw isolatiemogelijkheden met de Isolatiecan van homeQgo.

De isolatiescan

Wist jij dat een goed geïsoleerd huis je niet alleen beschermt tegen de kou, maar ook zorgt voor koelte in de zomer. Met de steeds warmer wordende zomers is het goed om te weten wat je kan doen. De isolatiescan van homeQgo kan je helpen om inzicht te krijgen in de isolatiemogelijkheden. Doe de scan en ontvang een gratis online isolatie advies voor het isoleren van jouw woning.

Voordelen homeQgo isolatiescan

Door je woning beter te isoleren kan je niet alleen geld besparen op je energierekening, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. Het isolatie advies van homeQgo helpt jou hierbij.

    Meteen een indicatie in de kosten en terugverdientijd Direct een verduurzamingsadvies voor het isoleren van jouw woning Binnen enkele kliks vrijblijvende offertes van de installateurs Installatie door ervaren en betrouwbare monteurs

Wat is isoleren?

Isoleren is vaak een eerste stap om je woning te verduurzamen. In de video leggen we je uit welke isolatiemogelijkheden er zijn. Met de isolatiescan krijg je inzicht in de meest geschikte isolatievorm voor jouw woning. Isolatiemaatregelen voor je huis komen ook in aanmerking voor subsidie vanuit de overheid.

Wist je dat...

...je in 2023 een subsidieaanvraag kan indienen als je vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt getroffen.

Rabobank

Rabo Coöperatief Isolatiebudget

Heb jij een hypotheek bij ons en heeft jouw huis een energielabel F of G? Dan hebben wij binnenkort misschien iets interessants voor je: het Rabo Coöperatief Isolatiebudget. Dat is een kosteloos energieadvies op maat voor het verduurzamen van je huis en de registratie van het energielabel. Daarnaast krijg je een vergoeding van € 1.000 wanneer je je huis laat isoleren.

Aan de slag

Isoleren kan een belangrijke stap zijn bij het verduurzamen van jouw woning. Niet alles hoeft in 1 keer. Uiteraard kan je ook stap voor stap je woning verduurzamen. Elke stap is een verbetering. Door je woning te verduurzamen kan je niet alleen geld besparen op je energierekening, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. De meest voorkomende vormen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Hieronder leggen we deze isolatievormen voor je uit. Onderstaande informatie is een gemiddelde en kan afhankelijk van jouw situatie afwijken.

Illustratie stuiterende munt

Spouwmuurisolatie

Een hele interessante energiebesparende maatregel is spouwmuurisolatie. Vaak wordt de installatie al binnen 1 dag gerealiseerd. Je bespaart gemiddeld tussen de 25 en 30% van je gasverbruik met het plaatsen van spouwmuurisolatie. Met relatief weinig werk heb je dus al veel voordeel. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 3-5 jaar. Hiermee realiseer je meer wooncomfort en je bespaart op je energierekening.

Illustratie huis

Dakisolatie

Veel warmte gaat verloren via het dak wat zonde is. Om dit te voorkomen kan je met dakisolatie al veel winst behalen. Je bespaart gemiddeld tussen 20% van je gasverbruik met het plaatsen van dakisolatie. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5-7 jaar. De installatie is afhankelijk van de oppervlakte maar duurt gemiddeld 2 dagen. Na ongeveer 2 dagen hard werken zit je er deze winter warmpjes bij.

Illustratie van een stapeltje euromuntjes

Vloerisolatie

Zonder vloerisolatie komt er veel kou vanuit de grond je huis binnen. Dit zorgt voor koude voeten. Met een goede vloerisolatie bespaar je gemiddeld tussen de 10-15% van je gasverbruik. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5-8 jaar. Na vaak 1 dag hard werken door professionele installateurs voelt je vloer al warmer aan en verbeter je je wooncomfort. Laat de kou maar komen.

Nog meer verbouwplannen?

Benieuwd naar andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen? Onze uitgebreide huisscan geeft direct inzicht in de beste oplossingen voor jouw huis passend bij jouw budget en woonwens.

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Onze adviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam wonen’ helpen je tijdens een persoonlijk gesprek graag op weg.

phone

Hulp nodig?