De isolatiescan

Door je woning goed te isoleren hou je de kou buiten en hou je de warmte binnen tijdens de wintermaanden. Wil jij weten hoe jij jouw woning beter kan isoleren? De isolatiescan van homeQgo kan je helpen om minder energie te verbruiken en om meer wooncomfort te ervaren. Doe de scan en ontvang een gratis online isolatie advies voor het isoleren van jouw woning.

Voordelen homeQgo isolatiescan

Door je woning beter te isoleren kan je niet alleen geld besparen op je energierekening, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. Het isolatie advies van homeQgo helpt jou hierbij.

Meteen een indicatie in de kosten en terugverdientijd
Direct een duurzaamheidsadvies voor het isoleren van jouw woning
Binnen enkele kliks vrijblijvende offertes van de installateurs
Installatie door ervaren en betrouwbare monteurs

Wist je dat...

...dat je vanaf 2023 een subsidieaanvraag kan indienen als je vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt getroffen.

Aan de slag

Isoleren is een belangrijke stap bij het verduurzamen van jouw woning. Niet alles hoeft in 1 keer. Uiteraard kan je ook stap voor stap je woning verduurzamen. Elke stap is een verbetering. Door je woning te verduurzamen kan je niet alleen geld besparen op je energierekening, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. De meest voorkomende vormen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Hieronder leggen we deze isolatievormen voor je uit. Onderstaande informatie is een gemiddelde en kan afhankelijk van jouw situatie afwijken.

Illustratie stuiterende munt

Spouwmuurisolatie

Een hele interessante energiebesparende maatregel is spouwmuurisolatie. Vaak wordt de installatie al binnen 1 dag gerealiseerd. Je bespaart gemiddeld tussen de 25 en 30% van je gasverbruik met het plaatsen van spouwmuurisolatie. Met relatief weinig werk heb je dus al veel voordeel. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 3-5 jaar. Hiermee realiseer je meer wooncomfort en je bespaart op je energierekening.

Illustratie huis

Dakisolatie

Veel warmte gaat verloren via het dak wat zonde is. Om dit te voorkomen kan je met dakisolatie al veel winst behalen. Je bespaart gemiddeld tussen 20% van je gasverbruik met het plaatsen van dakisolatie. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5-7 jaar. De installatie is afhankelijk van de oppervlakte maar duurt gemiddeld 2 dagen. Na ongeveer 2 dagen hard werken zit je er deze winter warmpjes bij.

Illustratie van een stapeltje euromuntjes

Vloerisolatie

Zonder vloerisolatie komt er veel kou vanuit de grond je huis binnen. Dit zorgt voor koude voeten. Met een goede vloerisolatie bespaar je gemiddeld tussen de 10-15% van je gasverbruik. Hiermee is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5-8 jaar. Na vaak 1 dag hard werken door professionele installateurs voelt je vloer al warmer aan en verbeter je je wooncomfort. Laat de kou maar komen.

Nog meer verbouwplannen?

Benieuwd naar andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen? Onze uitgebreide huisscan geeft direct inzicht in de beste oplossingen voor jouw huis passend bij jouw budget en woonwens.

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis levert je veel op. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Onze adviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam wonen’ helpen je tijdens een persoonlijk gesprek graag op weg.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer