Duurzaamheidskorting

  Koop je een energiezuinige woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan ontvang je een duurzaamheidskorting van 0,2%.

  Wanneer krijg je een duurzaamheidskorting?

  • Als je een woning koopt met een Energie-Index van 0,6 of lager.
  • Als je een woning verbouwt naar een Energie-Index van 0,6 of lager. De verbouwing moet dan binnen 24 maanden na het ingaan van de rentevastperiode met korting afgerond zijn.
  • Als je een nieuwbouwwoning koopt met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager.
  • Als je al een Rabobank hypotheek hebt en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast. Je moet dan wel kunnen aantonen dat jouw woning een Energie-index van 0,6 of lager heeft, of een EPC van 0,4 of lager.

  Wat is een EPC en een Energie-Index?

  Energie Prestatie Coëfficiënt

  De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Sinds 1 januari 2015 is de EPC-norm voor nieuwbouwwoning 0,4. Je kunt de EPC berekening van jouw huis opvragen bij de aannemer, makelaar of projectontwikkelaar.

  Meer informatie over de EPC

  Energie-Index

  De Energie-index geeft aan hoe energiezuinig een bestaande woning is. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger de woning. Een Energie-Index mag alleen opgesteld worden door een gecertificeerde energieadviseur.

  Overige voorwaarden duurzaamheidskorting
  • Is de woning gebouwd voor 2018? Dan moet je een document overhandigen waaruit de EPC-berekening of Energie-index blijkt. Is de woning gebouwd in of na 2018 of moet deze nog worden gebouwd (nieuwbouw)? Dan hoef je geen document als bewijs voor de EPC of Energie-Index aan te leveren. Tenzij wij wel om een document vragen waaruit de EPC of Energie-Index van de woning blijkt. Wij moeten wel akkoord gaan met dit document.
  • De duurzaamheidskorting geldt alleen voor vaste rente (inclusief rentebedenktijd) voor particuliere hypotheken. Andere rentevormen, de OverbruggingsHypotheek en restschuldlening zijn uitgesloten van de duurzaamheidskorting.
  • De duurzaamheidskorting geldt alleen wanneer je een nieuwe rente kiest. Bijvoorbeeld bij een nieuwe offerte of bij renteverlenging. Als de rentevaste periode eenmaal is ingegaan kun je niet alsnog een duurzaamheidskorting krijgen.
  • Is er sprake van een bestaande lening waarvoor je een nieuwe rente kiest en wil je gebruik maken van de duurzaamheidskorting? Dan moet je ons uiterlijk 14 dagen voor de ingangsdatum van je nieuwe rente een document kunnen overhandigen waaruit de EPC of Energie-Index blijkt. Wij moeten akkoord gaan met dat document.
  • In de algemene voorwaarden voor particuliere leningen staat dat je het rentepercentage van een leningdeel kunt meenemen naar een lening voor een nieuwe woning. Dit noemen we de verhuisregeling. De duurzaamheidskorting vervalt als je je woning verkoopt of als je verhuist.
  • Je kunt alleen de duurzaamheidskorting krijgen voor een hypotheek voor een woonhuis in Nederland waarin je zelf woont.
  • Het is mogelijk dat wij op enig moment geen duurzaamheidskorting meer aanbieden. Je kunt er dan niet meer voor in aanmerking komen. Ook kunnen we voor nieuwe rentevasteperiodes de voorwaarden voor de duurzaamheidskorting aanpassen.
  • Je kunt de duurzaamheidskorting combineren met een Rabo Groenhypotheek en met de betaalpakketkorting.
  • Kies je een nieuwe rentevasteperiode op je leningdeel en verbouw je de woning naar een Energie-Index van 0,6 of lager? Dan kun je voor dat leningdeel ook gebruik maken van de korting. Een gecertificeerde energieadviseur moet dan in een rapport vastleggen dat je woning door de verbouwing een Energie-Index van 0,6 of lager bereikt. Je moet de verbouwing binnen 2 jaar na ingangsdatum van het leningdeel afgerond hebben. Wij kunnen je vragen om ons dit te bewijzen. De korting vervalt als blijkt dat je de verbouwing niet of niet tijdig hebt uitgevoerd.

  Hoe wil je verder?

  Wij helpen je graag.

  Bereken je hypotheek
  Maak een afspraak