Hypotheekrente aanpassen

  De afgelopen jaren is de hypotheekrente sterk gedaald. Heb je de rente voor je Rabobankhypotheek in het verleden voor een langere periode vastgezet? Dan betaal je nu vaak een hogere rente dan de actuele marktrente. Wil je toch profiteren van de lagere rente om de maandlasten van je hypotheek te verlagen? Overweeg dan om je hypotheekrente aan te passen.

  Rentemiddeling is momenteel niet mogelijk

  Rentemiddeling is op dit moment niet mogelijk. Wij verwachten Rentemiddeling in het vierde kwartaal van 2020 weer aan te kunnen bieden.

  Vergoeding betalen

  Kies je ervoor om een vergoeding te betalen? Dan betaal je in één keer een bedrag. Vervolgens kun je een nieuwe rentevaste periode afspreken tegen de actuele rente. De vergoeding dekt de rente-inkomsten die de bank misloopt. Je hebt namelijk eerder dan afgesproken het rentecontract aangepast.

  Goed om te weten voor je een aanvraag doet

  Wil je een aanvraag doen voor het aanpassen van je hypotheekrente? Houd hier rekening mee:

  Je betaalt € 350 wijzigingskosten voor het aanpassen van je hypotheekrente. De aanvraag zelf is kosteloos. Wil je de hypotheekrente van drie of meer leningen aanpassen? Neem dan contact op met jouw Rabobank. Zo voorkom je dat je meerdere keren wijzigingskosten betaalt.Maak je nog geen gebruik van de Duurzaamheidskorting? Maar voldoe je wel aan de voorwaarden voor Duurzaamheidskorting? Neem dan eerst contact op met onze financieel adviseur. De adviseur kan dan de Duurzaamheidskorting dan verwerken in je aanvraag voor het aanpassen van de hypotheekrente.

  Zo ziet het aanvraagproces eruit

  Doe online een aanvraag via onderstaande button voor het aanpassen van je hypotheekrente. Je ontvangt een aanbod van ons voor een nieuwe rente. Zo krijg je inzicht in je mogelijkheden. Zelf maak je dan een afweging wat het beste bij jouw situatie past. 

  Zorg dat je jouw leningnummer bij de hand hebt vóór je hier een aanvraag doet. Je leningnummer vind je via Rabo Online bankieren bij ‘Hypotheken’. En op het rekeningafschrift of financieel jaaroverzicht van je hypotheek.

  De gemiddelde verwerkingstijd is op dit moment ongeveer twee weken.

  Hypotheekrente wijzigen

  Kan ik mijn hypotheek wijzigen van Plusvoorwaarden naar Basisvoorwaarden?

  Maak hiervoor een afspraak met onze financieel adviseur. Samen kijken we of het wijzigen van je hypotheekvoorwaarden interessant voor je is.

  Kies je toch voor het wijzigen van je hypotheek met Plusvoorwaarden naar Basisvoorwaarden? Dan betaal je € 350 wijzigingskosten. Eventueel betaal je ook nog een vergoeding.

  Informatie over hypotheekrente wijzigen

  Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Basisvoorwaarden) (PDF) Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Plusvoorwaarden) (PDF)