Je huidige hypotheek verhogen kan een goede oplossing zijn als je geld nodig hebt voor de verbouwing of verbetering aan je huis. Wij leggen in 4 stappen uit hoe het verhogen van je hypotheek werkt.

  Stap 1: oriëntatie hypotheek verhogen

  De Rabobank denkt met je mee van oriëntatie tot het afsluiten van de hypotheek. Online kun je zelf berekenen wat een verhoging betekent voor je maandlasten. Je werkt in hetzelfde systeem als waar onze hypotheekadviseur mee rekent. Wil je liever persoonlijk contact, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met onze financieel adviseur.

  De voordelen van je hypotheek verhogen:

  Extra geld voor een verbouwingExtra geld voor de verbetering van je huisHypotheekrenteaftrek mogelijk
  Bereken je maandlasten

  Stap 2: hypotheekadvies of compact advies

  Voor het adviesgesprek over het verhogen van je hypotheek kun je kiezen uit de volgende twee vormen:

  Hypotheek verhogen met hypotheekadvies

  Voor een verhoging heb je een adviesgesprek met je adviseur. Jouw adviseur bespreekt welke mogelijkheden je hebt als je de hypotheek wilt verhogen. Tijdens een adviesgesprek nemen we met je door:

  Wat de maandlasten van de hypotheek kunnen wordenHoe jouw hypotheek in de toekomst betaalbaar blijftWat de risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden zijn voor jouw hypotheeklasten

  Meer lezen over hypotheekadvies- en kosten

  Hypotheek verhogen met compact advies

  Wil je een kleine verhoging van jouw hypotheek om jouw woning te verbouwen of te verbeteren, en wens je dit middels een annuïtaire of lineaire hypotheek te financieren? Dan is compact advies wellicht mogelijk. Voor het gesprek plaatsvindt, bespreken we of compact advies passend voor je is.

  Bij compact advies kijken we niet naar de betaalbaarheid van jouw lening in de toekomst en adviseren we ook niet over de risico’s van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden.

  We bespreken wel:

  • Of jouw hypotheeklasten nu betaalbaar zijn
  • De looptijd van je lening
  • Het rentetype
  • Het soort product

  Bijkomende kosten

  Voor de verhoging van je hypotheek sluiten we een extra lening af. Dat doen we na een adviesgesprek waarvoor we advies- en afsluitkosten rekenen. Houd ook rekening met eenmalige kosten zoals een taxatierapport en notariskosten.

  Stap 3: hypotheek afsluiten

  Adviesgesprek gehad? Binnen enkele dagen ontvang je onze hypotheekofferte thuis. Ga je akkoord? Dan ontvangen wij de offerte graag getekend terug.

  Wel of geen notaris

  Bij het verhogen van jouw hypotheek bekijken we of je opnieuw naar de notaris moet. Mogelijk biedt jouw hypotheekakte voldoende ruimte, dan hoef je niet opnieuw naar de notaris. Wel opnieuw naar de notaris? Dan kun je deze zelf regelen.

  Afspraak maken bij de notaris

  Als je notaris bekend is, informeren wij hem of haar over de verhoging. De notaris stelt de hypotheekakte op. Daarmee wordt de hypotheek geregeld. Meestal ontvang je de conceptakte vooraf thuis, zodat je alles op je gemak kunt bekijken.

  Stap 4: naar de notaris / verstrekken van de lening

  De lening wordt door de bank aan je verstrekt. Is een notarisbezoek nodig? De notaris leest de stukken samen met je door en je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens teken je de hypotheekakte.

  Belasting
  Na het verstrekken van de lening is jouw financiële situatie gewijzigd. Vergeet daarom niet je voorlopige teruggave aan te passen.

  Lees meer over het wijzigen op Belastingdienst.nl

  Hypotheekrenteaftrek bij hypotheekverhoging

  Hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk als je de hypotheek gebruikt voor de verbouwing en/of verbetering van het eigen huis. Ook moet je de lening in maximaal 30 jaar helemaal aflossen. De rente is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

  Ophogen en hypotheek bij een andere bank?

  Ophogen en je huidige hypotheek loopt bij een andere bank? Dat is ook mogelijk. Je sluit je hypotheek dan eerst over naar de Rabobank. Lees hier meer over het oversluiten van je hypotheek.

  Is het verhogen van je hypotheek iets voor jou?

  Onze financieel adviseur bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

  Bereken je hypotheek
  Maak een afspraak