iDIN: online identificeren via je bank

Veilig inloggen via je bank bij andere organisaties

    Online identificeren via je bankMakkelijk, veilig en vertrouwdOp elke website op dezelfde manier inloggenEenvoudig persoonsgegevens versturen

Waarom iDIN?

Inloggen op een website van een overheidsinstantie of een verzekeringsmaatschappij? Met iDIN hoef je niet meer al die verschillende wachtwoorden te onthouden. Je logt op dezelfde manier in als bij je bank. Bijvoorbeeld via je Rabo Scanner of Rabo App. Veilig en vertrouwd.

Wat is iDIN?

iDIN is een dienst van Nederlandse banken waarmee je je bij andere organisaties online kunt identificeren. Zo kun je met iDIN bijvoorbeeld gemakkelijk inloggen bij je verzekeringsmaatschappij en in de toekomst bij webwinkels en meerdere overheidsinstanties. Zij herkennen je direct en ontvangen de benodigde gegevens door de identificatie vanuit iDIN en de Rabobank. Door de komst van iDIN hoef je geen aparte wachtwoorden meer te onthouden, want je logt in via jouw eigen vertrouwde bank.

Hoe gebruik je iDIN?

Wil je iDIN gebruiken op je computer? Dan kun je inloggen met een QR-code die je met de QR-scanner in je Rabo App kunt scannen. Heb je geen Rabo App? Dan kun je inloggen met de Rabo Scanner of Random Reader. Als je iDIN wilt gebruiken vanaf je smartphone of tablet, dan kun je met de Rabo App inloggen. Net zo snel en veilig.