iDIN aanvragen en gebruiken

Met iDIN log je veilig in op verschillende websites zoals webwinkels en verzekeraars. Je logt hiervoor in in internetbankieren of de Rabo App. Zo hoef je niet voor elke website een wachtwoord te onthouden of je gegevens in te vullen. Je gebruikt iDIN ook om documenten te ondertekenen.

Online identificeren met iDIN

Met iDIN identificeer je jezelf online via je eigen bank. Je logt in op dezelfde manier als je dat doet bij je bank. Bijvoorbeeld met je Rabo Scanner of via je Rabo App. Zo log je in via je bank bij andere organisaties zoals de overheid of een verzekeringsmaatschappij. Veilig en snel.

iDIN aanvragen

Bij Rabobank staat iDIN standaard aan voor particuliere klanten van 16 jaar en ouder. Je hoeft iDIN dus niet aan te vragen of aan te zetten. Het is niet mogelijk om iDIN te gebruiken met een zakelijke rekening.

Mogelijkheden van iDIN

Met iDIN kun je op verschillende websites:

    inloggen laten weten wie je bent laten weten of je 18 jaar of ouder bent documenten ondertekenen

Je logt in in internetbankieren of de Rabo App. Rabobank geeft je gegevens, bijvoorbeeld je naam en leeftijd, door aan de website die je bezoekt. Dit doen we alleen als je hier toestemming voor geeft.

Inloggen met iDIN

Wil je iDIN gebruiken op je computer? Scan de QR-code met de QR-scanner in je Rabo App. Heb je geen Rabo App? Log dan in met je Rabo Scanner of Random Reader. Om iDIN te gebruiken vanaf je smartphone of tablet, log je in met je Rabo App.

1
Kies op de inlogpagina van de website voor 'iDIN'
2
Kies 'Rabobank'
3
Inloggen

Log in met je Rabo App, QR-code of Rabo Scanner

4
Klik op 'Akkoord'

Je geeft akkoord voor het doorgeven van de gegevens die je in beeld ziet

5
Ga terug naar de website

Informatie over iDIN

iDIN is een veilige manier om op verschillende websites in te loggen of je gegevens te delen. Lees meer over de mogelijkheden, veiligheid en privacy.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?