Inzicht met de Rabo App

Nieuwe functie 'Waar gaat mijn geld naartoe' in de Rabo App

De Rabo App biedt handige functies voor meer inzicht in je geldzaken. Bekijk het verloop van je saldo over de afgelopen maand of welke vaste af- en bijschrijvingen er nog aankomen. Daarnaast geeft de app ook antwoord op de vraag: ‘Waar gaat mijn geld naartoe?’ Handige functies die je helpen met de opbouw van een financieel gezond leven.


‘Waar gaat mijn geld naartoe?’

Met deze nieuwe functie worden bij- en afschrijvingen automatisch voorzien van een categorie. Zoals boodschappen, vervoer, kleding en salaris. In het overzicht zie je dan waar je geld vandaan komt en (nog belangrijker) waar het aan op gaat. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel je deze maand aan ‘uit eten & drinken’ hebt uitgegeven! Handig voor als je ergens op wilt besparen.

Ontdek het nu

Veelgestelde vragen

Wat kost het?

Je betaalt geen extra kosten om deze functionaliteit te gebruiken.

Kan ik een categorie van een transactie aanpassen?

Op twee plekken kun je de categorie aanpassen: 

  1. In het transactieoverzicht van je rekening kun je de details van een transactie bekijken. Klik op de toegewezen categorie om een lijst met alle categorieën te openen en kies een andere categorie. 
  2. In ‘Waar gaat mijn geld naartoe?’ kun je per categorie de transacties bekijken. Zie je een betaling die daar niet tussen hoort? Klik dan op deze transactie om de transactiedetails te openen. Klik op de toegewezen categorie om een lijst met alle categorieën te openen en kies een andere categorie.

Tijdens het wijzigen kun je aangeven dat deze wijziging ook in de toekomst moet worden uitgevoerd voor vergelijkbare transacties. Deze instelling is voor de meeste transacties beschikbaar. Wanneer je hiervoor kiest dan krijg je ook een lijst met vergelijkbare transacties die eerder hebben plaatsgevonden te zien. Per transactie kun je kiezen of je deze ook meteen wilt wijzigen. Zo maak je jouw inzicht in één keer beter!

Je kunt alleen uit de bestaande categorieën kiezen. Het is niet mogelijk om zelf categorieën toe te voegen of om de naam te veranderen. Zo blijft het koppelen van categorieën namelijk beter werken voor jou.

Hoe zit het met privacy?

We gaan zorgvuldig om met je privacy en je gegevens zijn goed beschermd. Het koppelen van categorieën aan transacties gebeurt zonder dat dat negatieve gevolgen voor je heeft. Het koppelen gebeurt niet door een persoon. Sommige gevoelige transacties, bijvoorbeeld de contributie voor een vakbond, worden in principe gekoppeld aan de categorie ‘Overig’. Er wordt niet gericht gezocht naar gevoelige gegevens, deze zitten tussen alle transacties die je doet als gevolg van het normale betalingsverkeer.

De categorieën in ’Waar gaat mijn geld naartoe?’ worden gebruikt om je meer inzicht te geven in je geldzaken. Wanneer je de functionaliteit opent dan worden jouw transacties gegroepeerd per categorie. Deze weergave is alleen zichtbaar voor jou en eventuele mederekeninghouders. Als de categorieën voor andere toepassingen worden gebruikt, gaan we eerst na of dit wel is toegestaan of vragen we je om expliciete toestemming.

  • De categorieën worden niet gebruikt om een persoonlijk profiel vast te leggen.
  • De categorieën worden niet gebruikt om zonder toestemming beslissingen te nemen over jou of over het verstrekken van diensten aan jou.
  • Rabobank deelt jouw gecategoriseerde transacties niet met derden.
  • Er worden geen transactiegegevens met derde partijen gedeeld om categorieën aan transacties te koppelen, Rabobank doet dit zelf.
  • We laten geen gepersonaliseerde advertenties zien op basis van de categorieën.
  • We verkopen deze informatie ook niet door aan andere partijen.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met je persoonsgegevens en welke rechten je hebt? Lees dan ons Privacy Statement.

Overige vragen

Andere handige inzicht functies

Toekomst

Benieuwd welke vaste bij- en afschrijvingen er nog aankomen? Met de knop 'toekomst' in je transactieoverzicht vind je jouw geplande en voorspelde transacties. Deze vinden mogelijk de komende maand plaats. Handig toch?

Bekijk jouw voorspellingen

Saldografiek in de Rabo App

Saldografiek

In de saldografiek zie je het verloop van je saldo in een bepaalde periode. De grafiek laat je zien waar in de maand er geld binnenkwam of uit gaat. De saldografiek vind je bovenaan je transactieoverzicht.

Bekijk je grafiek

Saldografiek in de Rabo App

Spaarpotjes

Met Spaarpotjes in de Rabo App kun je doelgerichter en overzichtelijker sparen. Maak bijvoorbeeld een spaarpotje aan voor een vakantie of een studie van je kind. Met de voortgangsbalk zie je voortgang van jouw spaardoel.

Maak een spaarpotje aan

Nog meer inzicht en overzicht krijgen?

Voeg een rekening van een andere bank toe Stel Rabo Alerts in Aan de slag met jouw financiële toekomst