Ouderen

U leeft nu, maar denkt misschien ook al na over later. Hoe wilt u wonen? Wat wilt u nog gaan doen? Wij helpen u graag met handige tips en bankproducten om zo lang mogelijk mee te doen.

Ik leef. En ik weet dat ik ook straks kan blijven genieten

Ik ga er graag op uit met mijn vriendinnen. En dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Op www.IkWoonLeefZorg.nl heb ik een paar handige tips gevonden, zodat ik het straks ook goed heb. Ik wil natuurlijk wel blijven genieten!

Bankzaken doen

Er zijn verschillende oplossingen om zelfstandig te bankieren. Zo kunt u een volmacht regelen, zodat u een ander uw geldzaken kunt laten (mee)beheren. En met handige hulpmiddelen wordt zelfstandig bankieren net wat makkelijker.

Hulp bij zorg

Heeft u vragen over zaken als indicatiestelling, Wmo, Wlz en persoonsgebonden budget? De Interpolis Zorgregelaar zorgt ervoor dat u bij de juiste instanties uitkomt.

Lees meer over de Interpolis Zorgregelaar

Hoe wilt u wonen als u ouder wordt?

U woont misschien al jaren in hetzelfde huis. Past dat nog steeds bij u? En als u ouder wordt, wat wilt u dan? Als u op tijd nadenkt over uw woonwensen, kunt u nog volop kiezen.

Lees meer op IkWoonLeefZorg.nl

Hoe regel ik een vergoeding voor woningaanpassing?

Als een woningaanpassing nodig is, vanwege handicap of ziekte, dan zijn er drie mogelijke vergoedingsregelingen: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) en de zorgverzekeringswet.

Lees meer op IkWoonLeefZorg.nl