Gezin samen aan eettafel met administratie

Zelfstandig aan de slag

Hulp nodig met bankieren?

Samen bankieren

Zo lang mogelijk mee blijven doen. Daar maken wij ons sterk voor. We helpen je graag op weg met informatie, advies en hulpmiddelen om zelfstandig of samen te bankieren.

Hulp bij lezen en zien Hulp bij geld opnemen Hulp bij (online) bankieren

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bankieren met hulp van anderen?

Vind je het lastig om je bankzaken alleen te regelen? Je kunt je bankzaken (deels) uit handen geven met een volmacht. Een leefgeldrekening biedt hulp bij beginnende dementie.

Volmacht

Als je met iemand anders je bankzaken wilt doen, regel je dit met een volmacht. Daarmee geef je iemand het recht om namens jou te handelen.

Regel een volmacht

Leefgeldrekening

Als je een vermoeden hebt van beginnende dementie bij jezelf of je partner, kan een leefgeldrekening een handig hulpmiddel zijn. Neem contact op met je lokale bank voor meer informatie.

Vind een Rabobank in de buurt
Hoe kan ik de lettergrootte van de website aanpassen?

Lettergrootte aanpassen in Windows 10

  1. Kies 'Start' links onderin je scherm.
  2. Ga naar 'Instellingen' en kies 'Toegankelijkheid'. Kies daarna 'Beeldscherm'.
  3. Wil je alleen de tekst vergroten? Pas dan de schuifregelaar aan onder 'Tekst groter maken'.
  4. Wil je alles op je scherm vergroten? Pas het dan aan bij 'Alles groter maken'.

Lettergrootte aanpassen in MacOS

Je kunt de letters groter of kleiner maken op pagina's die je bekijkt in Safari. Safari onthoudt de instellingen tot je de geschiedenis wist.

Druk op Option-Command-plusteken (+) voor grotere lettersDruk op Option-Command-minteken (-) voor kleinere letters

Of ga naar het menu 'Weergave' en houd de Option-toets ingedrukt terwijl je 'Maak tekst groter' of 'Maak tekst kleiner' kiest.

Hoe ontvang ik afschriften in braille?

Het maandelijkse brailleafschrift is bij de meeste betaalpakketten gratis. Alleen als je een Basispakket met internetbankieren hebt, betaal je € 0,50 per brailleafschrift. Gebruik je internetbankieren, dan ontvang je iedere maand kosteloos een brailleafschrift.

Hoe kan een schermlezer (of screenreader) mij helpen?

Een schermlezer (of screenreader) leest teksten op een website voor. Afhankelijk van je besturingssysteem of browser is er een standaard schermlezer beschikbaar. Daarnaast zijn er verschillende commerciële en gratis oplossingen beschikbaar afhankelijk van je eisen en wensen. Na het installeren van een schermlezer, kun je deze op elke website gebruiken.

Lees meer over schermlezers op Visio.org
Hoe kan ik bankieren met mijn stem via de Google Assistent?

Met de Rabo Assistent regel je bankzaken met je stem. Dit doe je met de Google Assistent, de spraakapp van Google, op je smartphone of thuisspeaker.

Dit kun je met de Rabo Assistent

Vraag je saldo en laatste transacties opStel je dagelijkse betaalrekening update inDeel je laatste rekening of maak een betaalverzoekCheck je maximale hypotheek
Lees meer over de Rabo Assistent
Mobiele Bankservice

Mobiele Bankservice

Ben je niet in staat om zelf naar de bank te komen? Dan kom je misschien in aanmerking voor de Mobiele Bankservice. Een van onze collega's komt dan bij je thuis. Bekijk de video om te zien hoe de Mobiele Bankservice werkt.

Voor een afspraak met de Mobiele Bankservice bel je je lokale Rabobank.

Neem contact op met een Rabobank in de buurt