Contant geld opnemen en storten

Voor zowel opnemen als storten kun je terecht bij de automaten van Geldmaat. Deze automaten vind je overal in Nederland op de plekken waar je ze nodig hebt, zoals in winkelcentra, winkels of bouwmarkten. Je herkent de automaten aan hun gele kleur en de naam Geldmaat.

straatbeeld geldautomaat van Geldmaat

Geldmaat Locatiewijzer

Bekijk de Locatiewijzer voor de plaats en openingstijden van een Geldmaat bij jou in de buurt. Per automaat zie je of je hier contant geld kunt opnemen of storten.

Tip! Gebruik het filter om aan te geven wat je wilt doen. Kies bijvoorbeeld voor 'Biljetten opnemen' of 'Munten storten'.

Geld opnemen in het buitenland

Ben je op vakantie en wil je contant geld opnemen met een betaalpas in euro's of vreemde valuta? Dan kun je met de betaalpas maximaal € 1.250 per week contant geld opnemen. Het hangt af van je betaalpakket of wij hiervoor kosten in rekening brengen. Check de tarieven voor een overzicht van de kosten.

Houd er rekening mee dat buitenlandse banken lagere limieten kunnen hebben. Daar hebben wij helaas geen invloed op. Naast de mogelijk lagere limiet, kan een buitenlandse bank ook (extra) kosten in rekening brengen voor de geldopname en/of een ongunstigere wisselkoers rekenen. Dit verschilt per bank.

Deze kosten zie je tijdens het opnemen van het geld op het scherm van de geldautomaat. Zodra je hier akkoord voor geeft, worden de kosten en het bedrag meteen van je rekening afgeschreven.

Assistentie of gesproken ondersteuning bij de automaat

Als je het lastig vindt om biljetten op te nemen of geld te storten dan kun je gebruikmaken van de dienst 'geldmaat plus assistentie', in een geselecteerd aantal winkels. De medewerkers van deze winkels helpen je graag. Bijvoorbeeld om te zorgen dat je de biljetten krijgt die je wilt of op de juiste knopt drukt voor een bonnetje. Gebruik de Locatiewijzer van Geldmaat en filter op 'Automaten met assistentie'.

Heb je een visuele beperking of moeite met lezen? Dan kun je gebruikmaken van de optie voor spraakondersteuning bij veel automaten. Door je koptelefoon of oordopjes in de automaat te steken activeer je de spraakfunctie. Gebruik de Locatiewijzer en filter op 'Automaten met spraakondersteuning'.

Handleiding contant geld opnemen en storten

Wil je weten hoe je biljetten of munten opneemt of stort? Bekijk de handleidingen en volg de stappen.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer