Hackshield

Gezocht: Cyber Agents!

Het internet heeft veel mooie kanten. Maar tegelijkertijd zijn er ook gevaren. Cybercriminelen liggen altijd op de loer en slaan toe voor je het weet. Kinderen en volwassenen worden steeds vaker het slachtoffer. Via een hack bijvoorbeeld, of omdat criminelen toegang hebben gekregen tot hun betaalrekening. Het is de hoogste tijd dat er iemand in actie komt. Daarom zijn HackShield en de Rabobank op zoek naar Cyber Agents tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Hoe werkt HackShield

Hoe werkt HackShield?

Word Cyber Agent

Ben of ken jij de Cyber Agent die we zoeken? Via de gratis HackShield game word je opgeleid tot Cyber Agent zodat je jezelf en je (groot)ouders kunt beschermen tegen online criminelen.

Het HackShield avontuur begint met de Basistraining:

    Puzzels oplossen Vragen beantwoorden Shields en punten scoren waarmee je stijgt in de erelijst

Daarna staan er Quests klaar. In deze korte missies leer je nog meer over cyberveilige onderwerpen zoals:

    Wachtwoorden Phishing Veilig en verstandig met (online) geld omgaan Geldezels en hoe je voorkomt dat je een geldezel wordt

En dat is nog niet alles. Als je klaar bent met de levels en Quests kun je aan de slag met het maken van je eigen levels!

FAQ

HackShield en Rabobank

Via HackShield verbindt Rabobank cybersecurity aan financiële zelfredzaamheid. Eén van de levels in de game staat volledig in het teken van de financiële zelfredzaamheid van kinderen: het verdienen, sparen, lenen en uitgeven van virtueel geld komt uitgebreid aan bod. Spelers worden uitgedaagd om verleidingen te weerstaan en moeten voorkomen dat hun virtuele geld wordt gestolen door hackers en andere cybercriminelen.

Daarnaast staat een Quest, een missie die de Cyber Agents aanvullend op de levels kunnen spelen, volledig in het teken van geldezels. In deze “Uitlenen Kost Geld_Quest” leren de Cyber Agents wat geldezels zijn en hoe ze voorkomen dat ze zelf als geldezel worden ingezet. Dit is een groot probleem onder jongeren. Geldezels lopen namelijk de kans op het blokkeren van hun betaalrekening, een boete en in sommige gevallen zelfs een strafblad. We hebben de hulp van de Cyber Agents dan ook hard nodig om dit te voorkomen!

Heb jij al een Rabo JongerenRekening

Open de Rabo JongerenRekening en krijg € 7,50 zakgeld cadeau!

phone

Hulp nodig?