Samen boodschappen doen

Je strooit de laatste korrels hagelslag op je boterham en pakt een overgebleven appel van de fruitschaal. Tijd om boodschappen te doen! Gaat je kind mee? Slim! De supermarkt is een perfecte plek voor je kind om ervaring met geld op te doen. Lijstje maken, prijzen vergelijken, afrekenen: met onderstaande stappen is boodschappen doen leuk en leerzaam!

Een gevulde boodschappentas in 8 stappen

Staan jullie al klaar met een boodschappentas en betaalpas in de hand? Loop voor vertrek eerst nog even samen met je kind deze stappen door. Zo gaan jullie goed voorbereid op pad.

1
Maak een boodschappenlijstje. Wat heb je allemaal nodig?
2
Betaal je met een betaalpas of telefoon? Check of papa of mama die wel meeneemt.
3
Neem flessen en blikjes met statiegeld mee naar de winkel.
4
Op naar de supermarkt! Bekijk de prijzen goed. Misschien vind je een aanbieding of is het ene merk iets goedkoper?
5
Boodschap gevonden? Streep die door op je lijstje en leg het product in je mandje of karretje.
6
Koop alléén wat er op het lijstje staat. Of vraag lief aan een van je ouders of je iets extra’s mag kopen.
7
Tijd om te betalen! De kassamedewerker of de zelfscankassa geeft het bedrag aan. Misschien mag jij de telefoon of betaalpas tegen het apparaat houden?
8
Stop alles in je tas. Vergeet het bonnetje niet! En check of alle bedragen kloppen.

Kind met betaalpas van Rabobank

Een eigen betaalpas voor je kind

Heb je een paar keer samen boodschappen gedaan? Misschien is je kind dan klaar voor de volgende stap: zelf een boodschap doen en betalen met een eigen betaalpas! Want van zelf doen, leer je het meest. Je vraagt de betaalpas makkelijk en gratis aan via de Rabo App. En het geld voor de boodschap maak je eenvoudig via jouw Rabo App over naar de Rabo JongerenRekening van je kind.

Nog geen eigen betaalrekening? Open dan de gratis Rabo JongerenRekening. Nu met gratis zakgeld cadeau!

Overal aan gedacht?

Wil je je kind zoveel mogelijk ervaring op laten doen? Bekijk onderstaande checklist en loop deze samen door. Print het eventueel uit, zodat je kind alle stappen af kan vinken.

☐ boodschappenlijstje gemaakt

☐ betaalpas en mobiel liggen klaar

☐ boodschappentas en statiegeldflessen en -blikjes mee

☐ alle boodschappen en de beste aanbiedingen gevonden

☐ boodschappen op de band gelegd of zelf gescand

☐ betaald met de betaalpas of telefoon

☐ bonnetje meegenomen én gecheckt

Illustratie stapel muntjes

Tijd voor een challenge!

Doe de supermarktchallenge! Je kunt deze challenge samen met een vriendje of vriendinnetje doen. Of met een van je ouders als die met je meegaat. Kies een paar boodschappen uit die op jullie lijstje staan. Klaar voor de start? Go! Zoek in de winkel zo snel mogelijk alle items bij elkaar. Hoe snel kun jij alles vinden? En wie is het minste geld kwijt? Bepaal wie er wint: de snelste supermarktshopper? Of degene die het minste geld uitgeeft?

Zelf op pad? Zó doe je veilig boodschappen!

    Ga je alleen naar de winkel? Berg je betaalpas dan goed op, zodat je deze niet verliest. Je betaalpas verloren? Geef het meteen door aan je ouders. Laat je betaalpas direct blokkeren via de Rabo App. Heb je al een eigen telefoon? Neem die dan mee, zodat je kunt bellen als je hulp wilt. Check tijdens het pinnen of niemand met je meekijkt. Geef je betaalpas en pincode nooit aan iemand anders.

Zet ‘m op!

Nieuwsgierig naar welke geldervaringen je nog meer kunt opdoen?