Mijn goudenhanddrukverzekering komt vrij

Het is bijna zover: je goudenhanddrukverzekering komt vrij. We hebben belangrijke informatie over je mogelijkheden op een rijtje gezet. Houd er rekening mee dat je na de einddatum van je goudenhanddrukverzekering meestal geen rente of rendement meer ontvangt over je tegoed.

Heb je een goudenhanddrukverzekering via Interpolis?

Op deze pagina lees je over de mogelijkheden voor je tegoed bij een andere verzekeraar. Loopt je goudenhanddrukverzekering via Interpolis? Bekijk je mogelijkheden dan via de volgende link.

Mogelijkheden

Bekijk hieronder de drie mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

1. Verlengen

Is een extra inkomen nog niet nodig? Dan kun je jouw goudenhanddrukverzekering mogelijk verlengen. Je hoeft hiervoor geen wijzigingskosten te betalen. De periodieke (vaste) kosten blijven wel doorlopen. Let op: je kunt een verlenging alleen vóór de einddatum van je goudenhanddrukverzekering regelen. Je regelt dit in het online portaal van je verzekeraar. Lukt dat niet en is Rabobank de tussenpersoon van je verzekering? Neem dan contact met ons op via onderstaande link. Natuurlijk kun je ook naar een andere partij oversluiten. Dat regel je zelf.

Is Rabobank niet de tussenpersoon van je verzekering, neem dan contact met ons op via de contactknop onderaan deze pagina.

Goed om te weten: je mag verlengen tot maximaal 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Vanaf je AOW-leeftijd betaal je meestal minder belasting over de uitkering dan daarvoor.

2. Het tegoed periodiek laten uitkeren

Veel mensen kiezen ervoor om vanaf de einddatum het opgebouwde bedrag te laten uitkeren als aanvulling op het inkomen.

3. Het tegoed in één keer laten uitkeren (afkopen)

Je kunt er ook voor kiezen om het volledige bedrag in je goudenhanddrukverzekering in één keer op te nemen. Je betaalt dan over het hele bedrag meteen en in een keer loonbelasting en hier zijn administratiekosten aan verbonden. Je regelt dit in het online portaal van je verzekeraar. Lukt dat niet en is Rabobank de tussenpersoon van je verzekering? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Is Rabobank niet de tussenpersoon van je verzekering, neem dan contact met ons op via de contactknop onderaan deze pagina.

Woon je niet in Nederland?

Je kunt alleen een rekening Rabo GoudenHanddrukUitkering afsluiten als je in Nederland woont. Wanneer je in het buitenland woont, is het afsluiten van deze rekening helaas niet mogelijk.

Periodieke uitkeringen uit je gouden handdruk kun je bij een verzekeraar aankopen. Informeer hiervoor bij je huidige verzekeraar naar de mogelijkheden. Is dit niet mogelijk bij je huidige verzekeraar? Dan zul je zelf op zoek moeten gaan naar een verzekeraar die het kapitaal wil overnemen om er periodieke uitkeringen uit te kunnen ontvangen. Houd er rekening mee dat de kapitaaloverdracht vóór de einddatum van je huidige goudenhanddrukverzekering geregeld moet zijn. Wil je je goudenhanddrukverzekering verlengen? Informeer dan zelf bij je huidige verzekeraar of dit mogelijk is.

Vrijblijvend gesprek

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn? In een vrijblijvend gesprek vertellen we je hier meer over. Tijdens dit gesprek geven we je geen advies. Meestal lukt dit via een telefonisch- of videogesprek, je hoeft dus niet naar een kantoor te komen. Wel zo handig, toch?

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via onderstaand afspraakformulier. Vul hierbij de gegevens in van de persoon van wie de verzekering is.

Ik wil een vrijblijvend gesprek over mijn mogelijkheden:

Wist je dat...

...op tijd kiezen belangrijk is? Je kunt tot 31 december van het jaar ná het bereiken van de AOW-leeftijd een keuze maken. Als je niet op tijd een keuze maakt, ziet de Belastingdienst dit als afkoop. Het gevolg is dat je dan meteen en in één keer inkomstenbelasting betaalt over het hele bedrag. Heb je nog vragen over onze producten? Het beste kun je even met ons chatten via de knop ‘Stel nu je vraag’ onderaan de pagina. We geven geen advies, maar zitten voor je klaar om je te helpen met je vragen.

phone

Hulp nodig?