Algemene heffingskorting op periodieke uitkeringen

Laat je periodiek bedragen van je Rabo GoudenHanddrukUitkering of Rabo ToekomstUitkering uitbetalen? Dan moeten wij hier belasting op inhouden. Als je de algemene heffingskorting wilt laten toepassen op één van deze uitkeringen, kun je dit doen door een formulier in te vullen en op te sturen naar je Rabobank.

Algemene heffingskorting over je inkomsten

Je betaalt belasting over alle inkomsten die je hebt. Op één van deze inkomstenbronnen mag je de algemene heffingskorting laten toepassen. Over die inkomstenbron betaal je dan minder belasting.

Standaard passen wij deze algemene heffingskorting niet toe op je periodieke uitkeringen. Dit doen we omdat deze heffingskorting meestal al wordt toegepast op een andere inkomstenbron, zoals je salaris, pensioen- of AOW-uitkering.

Heffingskorting alsnog toepassen? Vul het formulier in

Heb je nog recht op de algemene heffingskorting? Dan kun je ons vragen deze toe te passen op je periodieke uitkering. Download hiervoor het formulier ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen’ op de website van de Belastingdienst en verstuur deze naar je Rabobank.

Lees ook