man en vrouw met fotocamera in Italië

Rabo Financieel Plan

Zijn jouw doelen en dromen voor de toekomst financieel haalbaar? Met Rabo Financieel Plan krijg je snel inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld je kinderen helpen met een opleiding, een mooie reis maken of eerder met pensioen? Zelf een financieel plan maken was nog nooit zo eenvoudig.

Het Rabo Financieel Plan kan op dit moment nog niet door iedereen gebruikt worden. We zijn deze dienst momenteel aan het testen met een deel van onze klanten. We doen ons uiterste best om het Rabo Financieel Plan zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor al onze klanten.

Patricia Wolvers

Patricia Wolvers

Productmanager - Inkomen voor later

“Rust in je financiën. Dat is waar een financieel plan voor zorgt. Door regelmatig naar jouw doelen te kijken en zo nodig actie te nemen, houd je zelf de touwtjes in handen van jouw financiële toekomst.”

Maak in 4 stappen je eigen financieel plan

Illustratie hand met mobiel

1. Verzamel eenvoudig je financiële gegevens

Dit lijkt misschien veel werk, maar dat is het niet. Rabo Financieel Plan is gekoppeld aan jouw Rabobank rekening. We laden de gegevens die bij ons bekend zijn automatisch in.

Toon meer
Illustratie dartbord

2. Stel jouw doelen

Vul jouw doelen in en krijg direct inzicht of deze haalbaar zijn. Zo weet je bijvoorbeeld snel of je nog vermogen moet opbouwen om jouw doelen te realiseren.

Toon meer
Illustratie puzzel met geldmunten

3. Krijg suggesties op maat

Na het invullen van alle gegevens krijg je een aantal suggesties. Deze suggesties kunnen je helpen bij het realiseren van jouw doelen en sluiten aan op wat je eerder hebt ingevuld.

Toon meer
Illustratie raket

4. Voer de acties uit

Tijd om aan de slag te gaan. Je weet nu welke acties je kunt ondernemen met je vermogen om jouw doelen te bereiken.

Toon meer
Illustratie mobiel

Waar vind ik Rabo Financieel Plan?

Rabo Financieel Plan is te vinden in de Rabo App en via Rabo Online Bankieren. In het tabblad Store vind je de tegel 'Overzicht, doelen en actie'. Als je hier op klikt, kom je bij het Rabo Financieel Plan.

Voor wie is Rabo Financieel Plan beschikbaar?

Het Rabo Financieel Plan is gratis beschikbaar voor Private Banking klanten die online bankieren bij Rabobank. Op dit moment testen we het Rabo Financieel Plan nog. Dit doen we door een deel van onze klanten in de regio's Den Haag e.o., Drenthe en Eindhoven, gebruik te laten maken van deze service. Zij kunnen de link naar het Rabo Financieel Plan terugvinden in de Rabo Store, maar het kan dus zijn dat jij dit niet ziet. Het testen van een nieuwe service bij een deel van onze klanten leert ons hoe we de service het beste kunnen aanbieden en optimaliseren.

Veelgestelde vragen over Rabo Financieel Plan

Welke zaken kunnen nog niet opgenomen worden in het Rabo Financieel Plan?

Op dit moment zijn er een aantal zaken die nog niet opgenomen kunnen worden in het Rabo Financieel Plan. Voorbeelden zijn:

Als je een ondernemer bent met een eigen bv, dan kun je je bv niet in je Rabo Financieel Plan betrekken. Als je een ondernemer bent met bijvoorbeeld een eenmanszaak of vof, dan kan er in je Rabo Financieel Plan geen rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een wisselende of onvoldoende cashflow vanuit je onderneming. Als je net gescheiden bent en jullie rekeningen en bankproducten zijn nog niet verdeeld, dan kun je je gewijzigde situatie in je Rabo Financieel Plan niet goed inzichtelijk maken. Als je al gepensioneerd bent en je gebruikt je vermogen ter aanvulling op je inkomen, dan kun je je situatie niet goed in je Rabo Financieel Plan inzichtelijk maken.

We doen ons uiterste best om het Rabo Financieel Plan zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor al onze klanten. Wanneer bovengenoemde zaken belangrijk zijn voor jouw plan, is het verstandig om contact op te nemen met één van onze Private Bankers. We helpen graag!

Hoe komen jullie aan mijn gegevens?

Rabo Financieel Plan is gekoppeld aan jouw Rabobank rekening. We laden de gegevens die bij ons bekend zijn automatisch in. Daarnaast kun je kiezen om met behulp van de Ockto App je eigen pensioengegevens op te halen bij mijnpensioenoverzicht.nl. Je kunt ook kiezen om deze gegevens handmatig in te vullen.

Wat is de Ockto App?

Met de Ockto App kunnen jouw pensioengegevens worden opgehaald bij de site van de overheid (Mijn Pensioenoverzicht). Je bepaalt zelf of je je pensioengegevens wilt ophalen via Ockto, of dat je deze zelf invult. Het is goed te weten dat Ockto voldoet aan de hoogste veiligheidseisen (m.b.t. Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en ISO/IEC 27001 gecertificeerd) en zeer zorgvuldig met jouw pensioeninformatie omgaat.

Hoe komt het dat ik gegevens mis die bij Rabobank bekend zouden moeten zijn?

We zijn druk bezig om zoveel mogelijk gegevens automatisch voor je in te laden in je Rabo Financieel Plan. Sommige producten hebben we nog niet kunnen koppelen. Deze kun je dan handmatig toevoegen. Het is dan ook belangrijk dat je je gegevens even goed naloopt en waar nodig aanvult.

Hoe maken jullie de berekeningen?

Wij maken deze berekeningen met behulp van dezelfde software als veel financieel adviseurs gebruiken om hun klanten inzicht te geven in de financiële situatie. Deze software houdt onder andere rekening met relevante wet- en regelgeving en inflatie. Hierdoor krijg je duidelijk inzicht in wat je nú nodig hebt en wat je kunt doen om toekomstige financiële doelen te behalen.

Is het opstellen van een Rabo Financieel Plan gratis?

Ja! Je kunt eenvoudig en kosteloos zelf een Rabo Financieel Plan opstellen.

Ga aan de slag met Rabo Financieel Plan

Ontdek vandaag nog of jouw doelen voor de toekomst haalbaar zijn. Meer weten over Rabo Financieel Plan? Onze Private Bankers vertellen je er graag meer over.