Betalingsinformatie

Naam land:Rusland
SEPA-land:Nee
Landcode:RU
Muntsoort:RUB (Russische Roebel)
Rekeningnummer aangeduid als:Nomer sjeta
Opbouw van het rekeningnummer:Het rekeningnummer bestaat uit 20 cijfers.
IBAN:

Sancties Rusland

Rabobank volgt de situatie met betrekking tot het Rusland-Oekraïne conflict nauwlettend. De bank voert sancties uit, zoals onder andere door de Europese Unie gepubliceerd. Betalingen naar of uit Rusland worden beperkt en onder voorwaarden verwerkt. Wil je meer weten over de sancties op dit moment en de impact op het betalingsverkeer? Bekijk de pagina over het sanctiebeleid.

Betalingen naar Rusland: rekeningnummers

Russische rekeningnummers bestaan uit 20 cijfers. Bijvoorbeeld 40817840303782000004:

    40817 is het grootboekrekeningnummer 840 is de valutacode volgens Russische classificatie 3 is een codegetal 03782000004 is de cliëntidentificatie

Betalingen naar Rusland: nationale bankcode

Rusland maakt voor het betalingsverkeer gebruik van een nationale bankcode. Dit is de Russian Central Bank ID Code. De nationale bankcode bestaat uit 9 cijfers. Deze kun je invullen in het veld Nationale bankcode achter RU.

Betalingen naar Rusland: RUB-betalingen

De Russische centrale bank vereist VO-codes voor betaalopdrachten in RUB. De VO-code vermeld je op de eerste regel van de omschrijving (reden van betaling). Opdrachten zonder VO-code worden door de Russische bank niet verwerkt en retour gestuurd.

Betalingen van belasting naar Rusland

De Russische banken stellen specifieke eisen aan het verwerken van belastingbetalingen. De opdracht dient gegevens te bevatten over de 'transaction type code (26T) en 'regulatory reporting' (77B). Deze informatie kun je invoeren in het veld 'omschrijving.' Gebruik de volgende opmaak in het veld:

TAX: 26T: S'waarde' (tussen de 01 en 20) 77B: /N10/waarde/N4/waarde/N5/waarde/N6/waarde/N7/waarde/N8/waarde/N9/waarde

Kosten correspondentbank voor je betalingen naar Rusland

Wanneer je een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de € 250 overmaakt naar Rusland, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Je betaalt dan € 3,50. Voor transacties boven de € 2.500 zijn de kosten € 10,50.

Daarnaast kan de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wil dat het volledige bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. Je betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

phone

Hulp nodig?