Overboeking of incasso stopzetten of wijzigen

Wil je een periodieke overboeking of automatische incasso stopzetten? Dit doe je zelf in internetbankieren of de Rabo App.

Zo wijzig of stop je een periodieke overboeking

Heb je zelf een periodieke overboeking ingesteld? Deze vind je terug in 'Toekomst'.

1
Inloggen

Log in in internetbankieren of de Rabo App

2
Klik op je betaal- of spaarrekening of spaarpotje
3
Klik op het witte bolletje met de drie puntjes
4
Kies voor 'Geplande opdrachten'
5
Klik op de opdracht
6
Kies 'Aanpassen' of 'Verwijderen'
7
Bevestig de aanpassing

Onderteken de wijziging of geef akkoord voor het verwijderen van de opdracht

Een incassomachtiging intrekken

Ben je het niet eens met een doorlopende automatische incasso? Neem dan eerst contact op met het bedrijf dat het bedrag bij je afschrijft. Eventueel houd je de komende incasso tegen met een rode kaart. Je trekt daarmee je machtiging in. Print de kaart, vul de gegevens in en stuur hem naar het bedrijf dat incasseert.

Een Digitale Incassomachtiging trek je in via de website van dat bedrijf.

Incasso blokkeren

Als een bedrijf ondanks de rode kaart weer geld van je rekening afschrijft, storneer dan de afgeschreven incasso en stel een incassoblokkade in. Je blokkeert incasso's met een blokkadelijst of goedkeuringslijst. Deze stel je in in internetbankieren of de Rabo App.

    Blokkadelijst
    Als je een bedrijf of land op de blokkadelijst zet, mogen zij geen geld incasseren. Je kunt ook incasso’s uit bepaalde landen blokkeren.
    Goedkeuringslijst
    Met de goedkeuringslijst bepaal je welk bedrijf wel geld van je rekening mag afschrijven. Alle andere bedrijven zijn standaard geblokkeerd. Voor iedere nieuwe incasso moet je een bedrijf eerst goedkeuren.

Een geplande incasso eenmalig tegenhouden

Is een incasso nog niet afgeschreven en is dat ook niet de bedoeling? Weiger dan de incasso voordat hij is afgeschreven. Dit doe je bijvoorbeeld als je het bedrijf niet kent, of de incasso om een andere reden niet terecht is.

phone

Hulp nodig?