Einddatum Rabo DoelSparen: geld komt vrij

Nog even en je spaargeld komt vrij. Weet je al wat je met het geld gaat doen? Spaar je nog even door of neem je het (in delen) op? Geef je keuze aan ons door in internetbankieren. Dat kan vanaf 8 weken voor de einddatum.

Rentegarantie

Spaar je door met (een deel van) je spaargeld? Dan kun je vanaf 8 weken voor de einddatum, en uiterlijk op de einddatum, een nieuwe Rabo DoelSparen spaarperiode met ons afspreken. We spreken dan ook meteen een nieuw rentepercentage af. De Rentegarantie geldt op je nieuwe Rabo DoelSparen afspraken. Je hebt rentegarantie in de tijd die zit tussen het afspreken van het nieuwe rentepercentage en de start van je nieuwe spaarperiode.

Daalt de rente na het maken van deze afspraken en is je nieuwe Rabo DoelSparen spaarperiode nog niet begonnen? Dan houd je toch het afgesproken (hogere) rentepercentage. Stijgt de rente voor de start van je nieuwe Rabo DoelSparen afspraken? Dan krijg je het hogere rentepercentage en niet het afgesproken lagere rentepercentage. Je hebt dus garantie op het hoogste rentepercentage.

De rentegarantie geldt alleen als je je keuze op tijd doorgeeft en alleen voor het deel waarmee je doorspaart.

Geen keuze doorgegeven

Ben je er nog niet uit? Of is de einddatum al geweest en ben je vergeten je keuze door te geven? Geen zorgen. Als je een rekeningnummer aan ons hebt doorgegeven, boeken we je spaargeld automatisch over als de einddatum is bereikt. Heb je geen rekeningnummer doorgegeven? Dan blijft je spaargeld op je Rabo DoelSparen rekening staan. Je krijgt dan een variabele rente. En er geldt dan geen Rentegarantie. Je kunt zelf je geld overmaken naar een andere rekening.

Verlengen van je Rabo DoelSparen na het bereiken van de einddatum is niet mogelijk. Je kunt wel altijd een nieuwe Rabo DoelSparen openen.

Een bedrag opnemen voor het einde van de looptijd

Geld opnemen voor het einde van de looptijd van je Rabo DoelSparen kan in sommige uitzonderingen zonder opnamekosten. Bijvoorbeeld als je een huis gaat kopen of werkloos raakt. Je kunt in zo’n situatie het volledige tegoed kosteloos opnemen. Dat doe je door de rekening te beëindigen. In het onderstaande document 'Productkenmerken en voorwaarden Rabo DoelSparen 2022' lees je alle uitzonderingen.

Gelden deze situaties niet voor jou, maar wil je toch geld opnemen voor de einddatum is bereikt? Houd er dan rekening mee dat je in veel gevallen opnamekosten betaalt. Deze opnamekosten betaal je in één keer en vooraf. Je kunt het bedrag opnemen bij je Rabobank. Het minimale opnamebedrag is dan € 1000.

De berekening van de opnamekosten vind je in de productkenmerken en voorwaarden, onder het kopje 'Wat zijn opnamekosten?'.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer