Sparen: rekeninghouder toevoegen of verwijderen

Een extra rekeninghouder van je spaarrekening kan handig zijn. Bijvoorbeeld als je samen met je partner, een collega of een goede vriend wilt sparen. Het omgekeerde kan ook: je had een gezamenlijke spaarrekening maar je bent het erover eens dat die alleen op jouw naam moet komen te staan.

Rekeninghouder toevoegen aan je spaarrekening

Je kunt één of meer extra rekeninghouders toevoegen aan je spaarrekening. Dit heet een gezamenlijke spaarrekening. Je hebt 2 mogelijkheden:

    En/of rekening
    Alle rekeninghouders mogen los van elkaar het geld op de rekening gebruiken of de rekening opheffen.
    En-rekening
    Alle rekeninghouders mogen alleen samen het geld op de rekening gebruiken of de rekening opheffen. Om geld op te nemen, moet dus iedereen persoonlijk naar de bank om te tekenen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om online een rekeninghouder toe te voegen. Om een gezamenlijke spaarrekening te regelen ga je samen langs bij Rabobank. Neem allebei een geldig legitimatiebewijs mee.

Rekeninghouder verwijderen van je spaarrekening

Toch liever je gezamenlijke rekening weer op één naam? Geen probleem. Alleen de overgebleven rekeninghouder heeft dan nog recht op het spaargeld. Bel ons. Dan maken wij dit voor je in orde.

Iemand een volmacht geven voor je spaarrekening

Wil je niet dat er een extra rekeninghouder bij je spaarrekening komt, maar vind je het wel handig als iemand jouw rekening kan inzien of gebruiken? Geef die persoon dan een volmacht over je spaarrekening. Dit regel je ook door samen langs te gaan bij je Rabobank. Vergeet niet om allebei je legitimatiebewijs mee te nemen.

Veelgestelde vragen