Overlijdensrisicoverzekering wijzigen of opzeggen

In het verleden was het vaak verplicht om bij een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Tegenwoordig is dit niet meer zo en heb je de mogelijkheid de verzekering stop te zetten.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Als je vroegtijdig overlijdt, dan kunnen de financiële gevolgen voor je partner, gezin en familie groot zijn. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je ervoor zorgen dat je nabestaanden hun leven kunnen blijven leiden zoals ze dat gewend zijn.

Als je verzekering opzegt

    Volgt er geen uitkering bij overlijden Zijn de nabestaanden afhankelijk van alleen hun eigen inkomen, een uitkering of van een eventueel nabestaandenpensioen

Bedenk voor jezelf

Zijn de financiële gevolgen voor jou, je partner of kinderen te dragen als een jij of een van jullie beiden komt te overlijden?

    Is het inkomen (salaris, uitkering of nabestaandenpensioen) van jou of je partner voldoende om de vaste lasten alleen te dragen? Kunnen de nabestaanden hun leefstijl behouden? Of moet deze forse aanpassingen ondergaan? Moet je bijvoorbeeld stoppen met abonnementen en sportclubs, of moet de auto de deur uit? Kan je het je veroorloven om juist meer of minder te gaan werken bijv. in combinatie met zorg voor de kinderen.

Overlijdensrisicoverzekering en zakelijke financiering

Heb je jouw overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor een zakelijke financiering? Dan is het mogelijk dat deze verplicht is en niet kan worden opgezegd. Wil je meer informatie over jouw overlijdensrisicoverzekering of wil je hem opzeggen? Vul dan onderstaande formulier in.

phone

Hulp nodig?