Inzicht en overzicht

Je inkomsten en uitgaven bijhouden geeft je niet alleen rust, maar laat ook zien waar je eventueel bespaarkansen laat liggen. Wie weet kun je wel meer geld overhouden dan je van te voren had gedacht.

Open het huishoudboekje
Stel een vast spaarbedrag in

In 6 stappen starten met sparen voor je buffer

Wil jij je buffer op gaan bouwen, maar zie jij geen mogelijkheid om te sparen? Met deze 6 stappen breng jij stap voor stap jouw doelen, financiën en spaarmogelijkheden in kaart.

  1. Bereken je ideale buffer met de Nibud BufferBerekenaar.
  2. Stel voor jezelf één of meerdere doelen op.
  3. Orden je administratie vóór je aan de slag gaat met je overzicht.
  4. Vul jouw huishoudboekje in.
  5. Beoordeel jouw overzicht.
  6. Werk je overzicht maandelijks bij.

Lees meer

Logo GeldFit.nl

Hulp bij je financiële situatie met Geldfit.nl

Geldfit kan je helpen bij het fit krijgen en houden van je geldzaken. Op de website kun je een test doen. Op basis van de uitkomst krijg je passende tips en kun je in contact komen met partijen die je verder kunnen helpen. Bij Geldfit werken verschillende partijen samen aan een financieel gezond Nederland. Geldfit is mede mogelijk gemaakt door Rabobank en de Rabo Foundation.

Ga naar Geldfit.nl

Potlood, papier en een rekenmachine

Maak het jezelf makkelijker met een buffer

Als je moet kiezen: sparen voor een buffer of een vakantie? Grote kans dat jij liever spaart voor die welverdiende vakantie dan voor je buffer. De voorpret alleen is al leuk! Maar ook het hebben van een buffer heeft toch meer waarde dan je in eerste instantie denkt:

het geeft je rust (je hoeft niet wakker te liggen met de gedachte: 'wat als…');maakt je zelfstandig (gaat er iets kapot? Je kunt het direct vervangen, zonder hulp van anderen);en vooral zelfverzekerd en trots (jij hebt de touwtjes in handen!).

Lees meer

Geld besparen

bekijk waar jij op kan besparen ontdek slimme bespaartips houd meer geld over
Start met besparen

Makkelijker sparen

maak sparen voor jezelf makkelijker handige spaartips elke euro is er één
Ontdek makkelijker sparen