Video Slimmer met geld

Bekijk hieronder de video ‘Slimmer met geld’. Een mooie eerste stap om nu écht aan de slag te gaan met het opbouwen van je buffer. Financieel deskundige Eef van Opdorp, bekend van het programma ‘Uitstel van executie’, helpt je inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Ook geeft ze je praktische bespaartips zodat jij dat geld straks opzij kan zetten voor jouw reservepotje.

Workshop boeken

inzicht in je inkomsten en uitgaven praktische tips om te besparen gepresenteerd door Eef van Opdorp
Boek een workshop

Buffer berekenen

krijg meer rust en vrijheid vang onverwachte uitgaven op ontdek hoe groot jouw buffer moet zijn
Bereken jouw buffer

Automatisch sparen

kies zelf hoeveel je maandelijks wilt sparen eenvoudig aan te passen geen omkijken meer naar
Stel een vast spaarbedrag in

Vraag het huishoudboekje aan

Eef vertelde het al in de video: besparen en sparen begint bij inzicht krijgen. Zo weet je wat er in komt en wat er uit gaat en waar je op kunt besparen. Met het huishoudboekje houd jij je inkomsten en uitgaven gemakkelijk bij.

Open het huishoudboekje

Geld besparen

Als je eenmaal begint met geld besparen en je echt geld overhoudt, zal je merken dat je gemotiveerd raakt om door te gaan. Bereken jouw bespaarkansen en maak van geld overhouden een sport. Onze bespaartips helpen je daarbij!

Start met besparen

Veelgestelde vragen

Mijn energierekening kan echt niet lager, ik leef al heel erg energiezuinig!

Heel goed dat je zuinig met je energieverbruik omgaat. Daar is voor jou dus niet veel winst meer te halen. Maar zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan kan je daar wel op besparen! De meeste energieleveranciers bieden namelijk een welkomstkorting als je overstapt. En daarom is het slim om ieder jaar of om de paar jaar te wisselen van energieleverancier. Dan profiteer je altijd van een korting en houd je dus euro’s over.

Hoe weten jullie wat normaal is om aan boodschappen uit te geven?

Het Nibud heeft onderzocht wat er in Nederland gemiddeld wordt uitgegeven aan boodschappen. Dit hebben ze gedaan voor alleenstaande, samenwonende, een gezin met 2 kinderen en een alleenstaande met 2 kinderen. Deze bedragen nemen wij als uitgangspunt.

Kan echt iedereen 1000 euro per jaar besparen? Ik weet niet of dit voor mij geldt.

Uit onderzoek van Autoriteit Consument en Markt blijkt dat een gemiddeld huishouden jaarlijks € 900 kan besparen op financiële producten en € 450 op de energierekening. Daarnaast kunnen veel huishoudens besparen door ‘niet te kopen’, bezit te delen en boodschappen te doen bij andere winkels.

Hoe kan ik met een paar uur op de bank meer verdienen dan met een hele dag werken?

Besparen begint bij inzicht en overzicht. Neem eens een uur de tijd om al je uitgaven op een rij te zetten. Verzekeringen, abonnementen, je energierekening en telecompakket: je vergelijkt ze gemakkelijk online. Kan het ergens goedkoper? Overstappen! Zo kan je in een korte tijd veel geld besparen.