Rabo GeneratieSparenPlus

Wil je sparen voor bijvoorbeeld je (klein)kind en zelf de regie houden over het tegoed? Maak dan gebruik van Rabo GeneratieSparenPlus. Je schenkt het geld aan je (klein)kind en maakt daarbij de afspraak dat geld opnemen alleen maar mogelijk is met jouw toestemming.

Spaar voor je (klein)kind met fiscale vrijstellingVariabele rente tot 0,10% (rentewijzigingen voorbehouden)Inclusief kosteloze overeenkomst voor schenken onder bewind
Bel mij terug
Rabo GeneratieSparenPlus

De belangrijkste kenmerken van Rabo GeneratieSparenPlus

Fiscale vrijstelling

Als (groot)ouder kun je door nu te schenken erfbelasting voorkomen. Verder kun je als grootouder profiteren van fiscaal voordeel, omdat het geschonken bedrag zorgt voor vermindering van je vermogen in box 3.

Hogere rente

De rente van Rabo GeneratieSparenPlus is variabel. Deze rente ligt hoger dan de rente op een normale spaarrekening.

Nederlandse Depositogarantie

Geld op deze rekening wordt automatisch beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Van 1 cent tot € 100.000 per persoon per bank.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo GeneratieSparenPlus.

Meer over de spaarrente van Rabo GeneratieSparenPlus

De rente van Rabo GeneratieSparenPlus is variabel. Dit betekent dat de rente ieder moment kan wijzigen. De rente is afhankelijk van de hoogte van jouw spaartegoed. Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is je spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van je saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is jouw spaartegoed groter dan € 250.000 dan geldt over het saldodeel boven de € 250.000 het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf. In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages per saldoschijf.

€ 0 tot € 100.000 0,10%
Boven € 100.000 t/m € 250.000-0,50%
Boven € 250.000-0,50%

Deze rentetarieven gelden vanaf 1 juli 2021.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Zo werkt sparen via Rabo GeneratieSparenPlus

  • Bij het openen van de rekening spreken we met je af hoe lang de rekening loopt.
  • Voor de benodigde overeenkomst ‘schenken onder bewind’ betaal je geen kosten. Tussenkomst van een notaris is niet nodig. Je maakt dus geen notariskosten.
  • De eerste inleg is minimaal € 500. Zolang de spaarrekening loopt kan je geld overboeken naar de spaarrekening. Dit doe je altijd vanaf een eigen rekening bij Rabobank of een andere bank.
  • Degene waarvoor jij spaart via deze spaarrekening kan alleen opnames doen met jouw toestemming. Ook als je (klein)kind ouder is dan 18 jaar. Het minimale opnamebedrag is € 500.
  • Als bewindvoerder mag je een opvolgend bewindvoerder aanwijzen. Deze persoon volgt jouw taken, zoals het geven van toestemming voor een opname, op als je deze zelf niet meer kunt uitvoeren. Je kunt de opvolgend bewindvoerder opgeven bij het openen van deze spaarrekening of op een later moment. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Het is mogelijk om het bewindvoerderschap over te dragen aan iemand anders. Na aanvaarding van het bewindvoerderschap voert de ‘nieuwe’ bewindvoerder direct het bewind over de rekening. Een eventuele aanwijzing van een opvolgend bewindvoerder door de vorige bewindvoerder komt daarmee te vervallen. De ‘nieuwe’ bewindvoerder kan wel weer een opvolgend bewindvoerder aanwijzen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Wil je (klein)kind een opname doen van de rekening? Voor een opname komen jullie samen naar de bank. Spaar je voor een (klein)kind dat jonger is dan 18 jaar, neem dan een ouder mee namens het kind.
  • Ieder kwartaal ontvangt je klein(kind) een papieren rekeningafschrift als je extra geld hebt geschonken. Ook jij als bewindvoerder ontvangt een papieren afschrift. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een digitale variant.
  • Aan het einde van de afgesproken periode stopt de rekening. Wij nemen contact op met je (klein)kind om te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn met het vrijvallende tegoed.

Voor wie kan ik een rekening Rabo GeneratieSparenPlus openen?

Je kunt ook sparen voor iemand anders dan je (klein)kind. Bijvoorbeeld voor een neefje of nichtje. Bij het openen van deze spaarrekening voor een minderjarige heb je altijd toestemming nodig van (een van) de ouders.

Schenkbelasting

De overheid stelt vast wat je jaarlijks belastingvrij mag schenken aan je (klein)kind en verdere afstammelingen of overige personen. Bekijk daarom de actuele regels op de website van de belastingdienst.

Lees meer op Belastingdienst.nl

Kosten van deze spaarrekening

Voor Rabo GeneratieSparenPlus en de overeenkomst schenken onder bewind betaal je geen kosten.

Belasting op je vermogen

Het bedrag op de Rabo GeneratieSparenPlus rekening is een bezitting van de rekeninghouder in box 3. Als de rekeninghouder jonger dan 18 jaar is, dan rekent de belastingdienst het tegoed toe aan (ten minste één van) de ouders. Die ouder betaalt dan alleen belasting als het netto vermogen meer is dan het heffingsvrij vermogen.

Klaar om te starten met Rabo GeneratieSparenPlus?

Bel mij terug

Nog geen klant? Meer over klant worden.