Toekomstbeeld

Straks heb je het nodig

Onze maatschappij verandert. Je hebt steeds meer eigen geld nodig. Een huis kopen is bijvoorbeeld niet meer zo vanzelfsprekend en je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Daarom is het verstandig om op tijd geld opzij te zetten voor jouw toekomst, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor het kopen van een huis, de toekomst van je kinderen of om straks eerder te stoppen met werken.

Infographic

Waarom heb je het straks nodig?

Dát je geld opzij moet zetten weet je misschien al. Maar weet je ook wáárom dit belangrijk is? Uit een onderzoek van Rabobank in 2018 blijkt dat wij Nederlanders ons niet goed bewust zijn van onze financiële toekomst. Terwijl we ons hier wel zorgen om maken. Hoe kan dat? En wat doen we eraan?

Naar het onderzoek

Waar zet je allemaal geld voor opzij?

Het is verstandig om geld opzij te zetten voor belangrijke momenten in je leven. Bijvoorbeeld voor het kopen van een huis, voor zorg voor later of om straks eerder te stoppen met werken. Wij hebben 6 thema’s gekozen waarvoor je nu al geld voor opzij kunt zetten. Hieronder vind je per thema meer informatie. Bekijk bijvoorbeeld onze documentaires die al meer dan 3 miljoen keer zijn bekeken.

Klaar voor de toekomst?

Ben jij benieuwd hoe de toekomst van Nederland eruit ziet? En wat dit voor jou betekent? Bekijk dan onze toekomstfilm waarin we uitleggen hoe jij je kunt voorbereiden op later. Want als de maatschappij verandert, verandert jouw financiële situatie mee. Wij zorgen dat je hier klaar voor bent. Kom maar op met de toekomst.

Bereken welk bedrag jij straks nodig hebt

Check welk bedrag jij straks nodig hebt. Simpel en snel aan de hand van vijf thema’s. Zo weet je binnen enkele minuten wat jij nodig hebt voor jouw toekomst.

En kun je daarna direct aan de slag.

Doe de check

Ontdek wat je met €50 per maand al kunt doen

Inspiratie. Zo deden anderen het

Ben je benieuwd hoe anderen geld opzij zetten voor hun toekomst? Of wil je tips over hoe je slimmer met je geld om kunt gaan? Wij hebben een aantal inspirerende verhalen voor je.

Benieuwd naar meer?

Bekijk alle inspiratieverhalen in onze bibliotheek. Of bezoek onze videotheek voor tips en tricks over het kopen van een huis, sparen voor je pensioen en nog veel meer.

Bibliotheek Videotheek