Glamour x Rabobank Money Talk Event

Eind juni was het dan zo ver: het Glamour x Rabobank Money Talk Event. Op 25 juni kwamen de 100 uitverkoren Glamour-lezeressen samen in Vondelpark3 in Amsterdam. Met als één doel: meer leren over geld, sparen, beleggen en meer. Onze eigen marketeer Susanne Scheepers was erbij. Zij vertelde meer over beleggen. Heb je het gemist? No worries, we praten je graag even bij.

30+ graden

Ondanks dat het die avond boven de 30 graden was, waren alle 100 glamour-lezeressen die zich hadden aangemeld aanwezig en op tijd. Onder het genot van een hapje en een bubbel konden ze elkaar beter leren kennen en een lekker plekje zoeken. Daarna was het de beurt aan onze eerste spreker: Renee Lamboo van PorteRenee. Zij ging van rock bottom naar een ton op de bank. Met haar verhaal wist ze iedereen te inspireren en motiveren. Haar gouden tip?

Stel een mogelijke impulsaankoop uit door jezelf af te vragen of dat ene item je écht gelukkig maakt. En dan niet alleen nu, maar voor langere tijd.

Een vrouw betaalt

Een avond vol wijsheid

Na Renee stapte het modeteam van Glamour op het podium. Zij gaven tips over hoe je om kunt gaan met het wel of niet kopen van duurdere designeritems. Want sparen voor later betekent niet dat je nooit meer iets mag kopen. Maar spendeer er ook niet je hele maandsalaris aan. Maak bijvoorbeeld een spaarpotje aan en stort iedere maand een vast bedrag. Na verloop van tijd kun je daar die tas voor kopen zonder dat je die maand krom hoeft te liggen. Vergeet niet er goed voor te zorgen. Wie weet kun je ‘m dan nog voor een mooi prijsje verkopen als je er op uitgekeken bent.

Beleggen is minder ingewikkeld dan je denkt

Als klapper op de vuurpijl stond onze eigen marketeer vermogensopbouw Susanne Scheepers ook nog op het podium. Zij vertelde over beleggen. Wat is het nut van op tijd beginnen? Waarom is rendement belangrijk? En waarin kun je beleggen? De belangrijkste boodschap is dat je meer kunt met je geld dan alleen sparen. Benieuwd naar haar verhaal? Bekijk de video.

En nu jij

"Sparen vereist zelfbeheersing en dat is niet altijd even makkelijk. Want naast bijvoorbeeld de hoogte van je inkomsten, kunnen ook psychologische factoren sparen in de weg staan," legt RaboResearch-econoom Carlijn Prins uit. "Van nature zijn we namelijk meer gericht op het heden dan op de toekomst.” Herkenbaar? Hierdoor ontstaat er volgens Carlijn een zogeheten conflict tussen koopdoelen voor de korte termijn, zoals het geluksgevoel dat je krijgt als je die ene Chaneltas koopt, en spaardoelen voor de lange termijn, zoals: het huis van je dromen kopen. Om een spaarpot op te bouwen moet je dit soort verleidingen kunnen weerstaan. 

"En daar kan Rabobank je ook zeker mee op weg helpen door bijvoorbeeld het aanmaken van Spaarpotjes in de Rabo App en het instellen van automatisch sparen," aldus Rabobank Marketeer Marion van Ierland.

Meer over Spaarpotjes