Het traject van Rabobank

Illustratie laptop

(0-2 maanden)

1) De mogelijkheden op een rij

Ga je voor een mediator, een advocaat of regel je alles (online) zelf met hulp van een online aanbieder? De financieel adviseur van Rabobank geeft je in een kosteloos oriëntatiegesprek inzicht in je financiële mogelijkheden in deze moeilijke tijd.

Illustratie huis

(3-5 maanden)

2) Vervolgafspraken maken

Je maakt met je (ex-)partner afspraken over de woning, de financiën en eventueel kinderen. Een mediator of advocaat kan helpen om met elkaar in gesprek te blijven en tot gezamenlijke oplossingen en afspraken zoals een ouderschapsplan te komen.

Illustratie convenant

(5-7 maanden)

3) Convenant en hypotheekplan opstellen

Kun je je vinden in de gemaakte afspraken? Dan leg je die met je (ex-)partner vast in een scheidingsconvenant en eventueel in een ouderschapsplan. Woonde je ongehuwd samen?

Toon meer
Illustratie hamer van een rechter

(8-9 maanden)

4) De zaken worden juridisch afgewikkeld

Jij en je (ex-)partner gaan alle documenten ondertekenen zodat de juridische procedure in gang gezet kan worden. Je mediator of advocaat helpt je hierbij. Hoe dit proces precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van de situatie. Ben je getrouwd?

Toon meer
Illustratie sleutelhanger met huisje en sleutel

(9-10 maanden)

5) Een nieuwe start maken

Als een van jullie in het huis blijft wonen ga je naar de notaris. Die regelt de verdeling van de woning. Koop je een andere woning? Dan regelt de notaris de overdracht en stelt hij de hypotheekakte op. Breng je financiën goed in kaart.