
Hoe ziet het traject eruit?
De ervaring leert dat het zorgvuldig komen tot gezamenlijke afspraken veel tijd kost. Een dergelijk traject kan, afhankelijk van de situatie, al gauw 10 maanden in beslag nemen. Maar dit is natuurlijk per situatie verschillend. We nemen je hieronder mee in het traject van Rabobank.
Het traject van Rabobank
(0-2 maanden)
1) Wat is er mogelijk?
Kies je voor een mediator, neem je een advocaat in de arm of regel je alles (online) zelf met hulp van een online aanbieder? De financieel adviseur van Rabobank geeft je in een kosteloos oriëntatiegesprek inzicht in je financiële mogelijkheden.
(3-5 maanden)
2) Vervolgafspraken
Je maakt samen met je ex-partner afspraken over het huis, de financiën en eventuele kinderen. Een mediator of (gezamenlijke) advocaat kan helpen om met elkaar in gesprek te blijven en tot gezamenlijke oplossingen te komen.
(5-7 maanden)
3) Convenant en hypotheekplan
Ben je het eens over de gemaakte afspraken? Dan leg je die samen met je ex-partner vast in een scheidingsconvenant en eventueel in een ouderschapsplan. Woonde je ongehuwd samen?
(8-9 maanden)
4) Juridische afwikkeling
Jij en je ex-partner gaan alle documenten ondertekenen zodat de juridische procedure in gang gezet kan worden. Je mediator of advocaat helpt je hierbij. Hoe dit proces precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van de situatie. Ben je getrouwd?
(9-10 maanden)
5) Een nieuwe start maken
Als een van jullie in het huis blijft wonen ga je naar de notaris. Die regelt de verdeling van de woning. Koop je een andere woning? Dan regelt de notaris de overdracht van de woning en stelt hij de hypotheekakte op.