Autoverzekering voor jongeren: je eerste auto verzekeren

Je eerste eigen auto verzekeren is vaak prijzig. Vooral voor jongeren tot 24 jaar, blijkt uit recent onderzoek van Geld.nl. En veel autoverzekeraars laten niet alle jongeren toe. Bij Rabobank kun je gewoon de autoverzekering van de Interpolis Alles in één Polis® aanvragen.

    Geen verplicht eigen risicoZelf schadevrije jaren opbouwen, ook als je bent meeverzekerd via je oudersDezelfde Interpolis pakketkorting als je ouders mogelijk
Een product van
Rabobank

*Voor ouders met een Interpolis Alles in één Polis®

Hebben je ouders Interpolis verzekeringen?

Dikke kans dat ze dan ook pakketkorting hebben op hun Alles in één Polis. Als je nog thuis woont, mogen ze jouw auto ook op hun polis verzekeren, met dezelfde pakketkorting, tot wel 12%. Dat scheelt!

Jouw auto meeverzekeren op polis ouders:

  1. Je ouders voegen een autoverzekering toe aan hun Interpolis Alles-in-één-Polis®.
  2. Dit kan bijvoorbeeld met de Rabo App, via de ‘Producten’. Of telefonisch.
  3. Ze geven jou als regelmatige bestuurder op tijdens het afsluiten.
  4. De nieuwe verzekering komt op hun polis te staan.
  5. Je profiteert van dezelfde pakketkorting en je bouwt schadevrije jaren op. Zolang je thuis woont.

De premie wordt afgeschreven van de rekening van je ouders. Overleg dus even hoe je dat samen regelt ;-)

Zelf schadevrije jaren opbouwen en later meenemen

Terwijl je auto verzekerd is op de polis van je ouders, bouw je zelf schadevrije jaren op als je als regelmatige bestuurder staat opgevoerd. Die kun je later meenemen als je een eigen autoverzekering op je eigen polis afsluit. Bijvoorbeeld als je uit huis gaat. Dit regel je door te bellen met Rabobank.

Op basis van het aantal schadevrije jaren krijg je korting op je premie. Elk schadevrij jaar betekent gemiddeld 5% extra ‘bonus malus korting’ in het volgend jaar.

Vanaf 17 jaar

Ben je nog 17 en heb je je rijbewijs al? Dan mag je starten met begeleid autorijden. Heb je al een eigen auto? Dan kun je die alvast op de Alles-in-één-Polis van je ouders verzekeren. Je moet dan wel thuis wonen. Als je het meeste in de auto rijdt dan moet je als regelmatige bestuurder op de autoverzekering worden aangegeven.

Vanaf 18 jaar mag je een eigen autoverzekering afsluiten, op een eigen Alles-in-één-Polis. Dat kun je bijvoorbeeld doen als je ouders niet verzekerd zijn bij Interpolis, of als je niet meer thuis woont.

Waarom een autoverzekering voor jongeren duurder is

    Jongeren hebben een grotere kans op schade. Daardoor is het risico voor de verzekeraar groter. Als beginnend bestuurder heb je nog geen schadevrije jaren (en bijbehorende korting) opgebouwd. Na een aantal jaren schadevrij rijden bouwt deze korting steeds verder op en wordt de premie lager.

Voorwaarden Interpolis autoverzekering

phone

Hulp nodig?