Waarom een overlijdensrisicoverzekering voor een huurwoning?

Een overlijdensrisicoverzekering lijkt misschien niet zo vanzelfsprekend wanneer je een woning huurt. Toch kun je een hoop financiële zorgen voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Wanneer één inkomen wegvalt

Als jij of je partner plotseling komt te overlijden, heeft dat natuurlijk grote emotionele en financiële gevolgen. Misschien sta je er niet zo bij stil, maar wat als plots alle vaste lasten voor jou of jouw partners rekening komen? Kun je dan de huur nog blijven betalen? En misschien kun je dan niet meer alles doen zoals je gewend bent.

Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële zorgen wel. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je bijvoorbeeld de vaste lasten voor een tijd opvangen. En dat al vanaf een paar euro per maand.

Blijven wonen in je huurwoning

Daarnaast is het ook fijn om de zekerheid te hebben dat je in je woning kunt blijven wonen. Zeker nu de huurmarkt steeds krapper wordt, de wachtlijsten steeds langer en de huurprijzen alsmaar blijven stijgen.

Een andere, betaalbare huurwoning is niet zo snel gevonden. De uitkering van een overlijdensrisicoverzekering mag je gebruiken voor wat jij wilt, zoals bijvoorbeeld om de huur en andere vaste lasten te blijven betalen.

Illustratie munten

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering voor een huurwoning?

Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf gekozen bedrag uit wanneer de verzekerde (dat kan jij, je partner of iemand anders zijn) overlijdt vóór de einddatum van de verzekering.

De einddatum van de verzekering ligt uiterlijk voor de 75e verjaardag van de verzekerde.

Het uitgekeerde bedrag mogen jij of je geliefden naar eigen wens besteden. Dat kan de huur zijn, maar bijvoorbeeld ook:

    Onbetaald verlof voor jezelf of je partner Kinderopvang Hulp bij het huishouden De studie van je kinderen Blijven leven zoals je gewend bent

Het bedrag bepalen

Je kunt een verzekerd bedrag vanaf minimaal € 10.000 naar eigen keuze bepalen. Wil je de uitkering gebruiken om de huurlasten mee op te vangen? Ga dan na wat je tekort zou komen bij het overlijden van jouw partner of jezelf en hoe lang je dit zou willen opvangen met een geldbedrag uit de overlijdensrisicoverzekering.

phone

Hulp nodig?