Waarom een overlijdensrisicoverzekering voor je eigen woning?

Vroeger was het vaak verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij je hypotheek. Tegenwoordig is dat niet meer, maar toch is het zinvol om dat wel te doen.

Wanneer één inkomen wegvalt

Een eigen woning is waarschijnlijk je grootste en duurste bezit en iets om trots op te zijn. Maar wat als jij of jouw partner plotseling komt te overlijden en daardoor één inkomen wegvalt? Is de hypotheek dan nog te betalen?

Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële zorgen wel. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je het tekort aan inkomen een tijdje opvangen. En dat al vanaf een paar euro per maand.

Illustratie huis

Overlijdensrisicoverzekering voor de hypotheek

Een eigen woning heb je niet voor even, maar het liefst voor je hele leven. De uitkering van een overlijdensrisicoverzekering kun je gebruiken om de hypotheek en andere vaste lasten te blijven betalen. Maar ook om bijvoorbeeld de (geplande) verbouwing of verduurzaming te betalen.

Zo hoeft je gezin niet het huis uit en kunnen ze blijven wonen zoals ze gewend zijn.

Illustratie munten

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf door jou gekozen bedrag uit wanneer de verzekerde (dat kan jij, je partner of iemand anders zijn) overlijdt vóór de einddatum van de verzekering. Dit bedrag begint bij € 10.000 en heb je al voor een paar euro per maand.

De einddatum van de verzekering ligt uiterlijk voor de 75e verjaardag van de verzekerde.

Het uitgekeerde bedrag mogen jij of je geliefden naar eigen wens besteden. Dat kunnen de hypotheeklasten zijn, maar bijvoorbeeld ook:

    Onbetaald verlof voor jezelf of je partner Kinderopvang Hulp bij het huishouden De studie van je kinderen Blijven leven zoals je gewend bent
phone

Hulp nodig?