Moeder en dochter pakken koffer in voor de vakantie

Wat als ik mijn reis moet annuleren?

Een vakantie is iets om maanden naar uit te kijken. Even lekker tot rust komen of juist energie kwijtraken op een sportieve trip. Het kan gebeuren dat je onverhoopt je vakantie af moet breken, tijdens of voor vertrek. Met de Interpolis Doorlopende Annuleringsverzekering ben je vaak verzekerd voor annulering.

Gezin samen op reis

Annuleren door slecht nieuws

Je kijkt al weken uit naar een lang weekend shoppen en cultuur snuiven in Milaan. Niets aan je hoofd en volop genieten van een mooie stad. Twee dagen voor vertrek krijg je een telefoontje met slecht nieuws: je vader is onverwachts in het ziekenhuis opgenomen. Ineens zijn je gedachten niet meer in Italië, maar bij je vader. Gelukkig zijn annuleringskosten gedekt met de aanvullende annuleringsverzekering, zodat jij kunt zijn waar je nodig bent.

Wat als ik moet annuleren?

Je vakantie afbreken doe je niet zomaar. Meestal is er een vervelende reden waardoor je op het laatste moment moet annuleren. Een overlijdensgeval, ziekte van jezelf of een dierbare of iets anders. De kosten van geboekte tickets of al betaalde hotelovernachtingen zijn dan niet meer terug te krijgen. Met een annuleringsverzekering zijn deze kosten wel gedekt.

Bekijk de voordelen van de annuleringsverzekering

Backpacker in het buitenland op reis

Hoe kom ik terug naar Nederland?

Ook tijdens je reis kun slecht nieuws krijgen, waardoor je liever terug naar huis gaat. Bijvoorbeeld een naaste die is overleden. Jij hebt in dat geval al genoeg aan je hoofd, dus wij regelen dat je terugkomt naar Nederland. Of jij hier recht op hebt, is afhankelijk van de oorzaak van de annulering. Neem daarom altijd contact op met de Interpolis Alarmcentrale.

Zijn al mijn annuleringen gedekt?

Of jouw annulering gedekt is, hangt af van een aantal factoren. De voorwaarden vind je terug in de polisvoorwaarden.

Benieuwd wat de doorlopende reisverzekering kost?

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat