Een vakantie is iets om maanden naar uit te kijken. Het is fijn om even tot rust te komen of juist energie op te doen op een sportieve trip. Het kan gebeuren dat je onverhoopt je vakantie moet annuleren tijdens of voor vertrek. Met de aanvullende dekking ‘doorlopende annulering’ die je bijsluit bij de doorlopende reisverzekering  ben je op zo’n moment verzekerd.

Sluit je een nieuwe annuleringsverzekering af? Dan is er geen dekking voor annulering op grond van het coronavirus. Meer vragen en antwoorden lees je in de de meest gestelde vragen.

Gezin samen op reis

Annuleren door slecht nieuws

Je kijkt al weken uit naar een lang weekend shoppen en cultuur snuiven in Milaan. Niets aan je hoofd en volop genieten van een mooie stad. Twee dagen voor vertrek krijg je een telefoontje met slecht nieuws: je vader is onverwachts in het ziekenhuis opgenomen, het ziet er niet goed uit. Ineens zijn je gedachten niet meer in Italië, maar bij je vader. Gelukkig zijn annuleringskosten gedekt met de aanvullende annuleringsverzekering, zodat jij kunt zijn waar je nodig bent.

Wat als ik moet annuleren?

Je vakantie afbreken doe je niet zomaar. Meestal is er een vervelende reden waardoor je op het laatste moment moet annuleren. Een overlijdensgeval of ernstige ziekte van jezelf of een dierbare. De kosten van geboekte tickets of al betaalde hotelovernachtingen zijn dan niet meer terug te krijgen. Met een annuleringsverzekering zijn deze kosten wel gedekt.

Bekijk de voordelen van de annuleringsverzekering

Backpacker in het buitenland op reis

Hoe kom ik terug naar Nederland?

Ook tijdens je reis kun je slecht nieuws krijgen, waardoor je liever terug naar huis gaat. Bijvoorbeeld een naaste die is overleden. Jij hebt in dat geval al genoeg aan je hoofd, dus wij regelen dat je terugkomt naar Nederland. Of jij hier recht op hebt, is afhankelijk van de oorzaak van de annulering. Neem daarom altijd contact op met de Interpolis Alarmcentrale op +31 13-462 04 62.

Zijn al mijn annuleringen gedekt?

Precies weten wat je wel en niet verzekert met de extra dekking ‘doorlopende annuleringsverzekering’? Je vindt een compleet overzicht onder ‘wel verzekerd’ en ‘niet verzekerd’ in de polisvoorwaarden (PDF).

Nu tijdelijk ook je dagjes weg in Nederland verzekerd

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering zijn tijdelijk ook je dagjes weg in Nederland standaard meeverzekerd tot en met 31 oktober 2021. Bijvoorbeeld een dagje naar het strand of een pretpark. Wil je meer weten? Lees de voorwaarden.

Actievoorwaarden extra dekking dagjes weg binnen Nederland (PDF)