Stel gaat op reis met bagage

Wat als mijn bagage gestolen of beschadigd is?

Een grote kras op je laptop of je spiksplinternieuwe smartphone die wordt gestolen. Schade of diefstal is altijd vervelend. Ook op vakantie zijn je spullen lang niet altijd helemaal veilig. Maar hoe zit dat met de verzekering?

Gerold op de Ramblas

Je bent er tientallen keren voor gewaarschuwd: zakkenrollers. Maar in een vlaag van onoplettendheid gaat het toch mis tijdens je citytrip in Barcelona. Een vingervlugge zakkenroller pikt je nieuwe smartphone in de drukte op de Ramblas. Een nieuwe telefoon kost je zo € 1000. Balen, want het weekend weg was al niet goedkoop. Op het politiebureau doe je aangifte van diefstal. De schade melden kan gelukkig online.

stel op vakantie bekijkt ipad

Diefstal

Beroofd worden is natuurlijk nooit fijn. Je schrikt je kapot en raakt als het tegenzit waardevolle of dierbare spullen kwijt. Op reis is het extra vervelend als je zonder telefoon of portemonnee komt te zitten. Gelukkig dekt de doorlopende reisverzekering een groot deel van je kosten bij diefstal. Hoeveel precies vind je in de polisvoorwaarden. Is er iets gestolen? Vergeet nooit om aangifte te doen bij de lokale politie!

Bekijk de voordelen van de doorlopende reisverzekering

Mijn bagage is kwijt of beschadigd

Het is de grootste angst van veel reizigers: een koffer die niet aankomt. Na een lange reis wil je meteen lekker douchen en schone kleding aantrekken. Dan is het niet fijn als je kleren nog op Schiphol staan terwijl jij wel in Spanje bent. Kosten voor verloren of gestolen bagage vallen niet automatisch onder de doorlopende reisverzekering. Gelukkig zet je de bagagedekking eenvoudig aan. Hiermee zijn de kosten voor verloren of beschadigde bagage helemaal gedekt. Ook buiten je koffer vallen je zonnebril, tablet en andere bagage onder de bagagedekking. Voor schade aan bagage geldt een eigen risico van € 50.

autoschade op reis

Schade aan je auto

Lekker met de auto op vakantie? Goed nieuws: als je binnen de EU blijft, hoef je geen extra verzekering af te sluiten. Schade aan je auto is namelijk met een gewone autoverzekering gedekt in de meeste landen. Op je groene kaart zie je precies welke landen dit zijn. Voor voertuighulp, bijvoorbeeld als je pech hebt, heb je altijd een aanvullende verzekering nodig.

Bekijk Voertuighulp op reis

Benieuwd wat de doorlopende reisverzekering kost?

Bereken je premie