Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering Verkeer ben je verzekerd van juridische hulp in onder andere de volgende situaties:

  • Schade verhalen na een ongeluk: je wilt dat de tegenpartij de schade aan jouw auto of jouzelf (letselschade) betaalt. 
  • Je bent ook verzekerd als voetganger, fietser en passagier van een auto, bus, trein of vliegtuig. 
  • Bij een conflict over onderhoud of reparatie met een BOVAG- of FOCWA-garagebedrijf. Is de garage niet aangesloten? Dan krijg je één keer juridisch advies. 
Bereken je premie

Meer over de rechtsbijstandverzekering

Goede aanvulling op je autoverzekering

Rechtsbijstand Verkeer is een module van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering. Het is dus geen onderdeel van de Interpolis Autoverzekering. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Je krijgt 3% extra pakketkorting als je al een verzekering op de Interpolis Alles in één Polis hebt en de rechtsbijstandverzekering toevoegt.
  • Als je gebruik maakt van Rechtsbijstand Verkeer heeft dat geen gevolgen voor de no-claimkorting of schadevrije jaren van je autoverzekering. 

De voordelen van de Interpolis Rechtsbijstandsverzekering

Gespecialiseerde jurist
De Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste rechtshulpverlener van Nederland. Bij elke situatie staat er dan ook een gespecialiseerd jurist van de SAR voor je klaar.

Persoonlijk adviseur
Jouw jurist is jouw persoonlijk adviseur. Samen kies je de oplossing die het beste past bij jouw specifieke situatie. Soms is dat een procedure, soms is bijvoorbeeld bemiddeling beter.

Juridische kosten onbeperkt verzekerd
Juridische hulp van SAR is onbeperkt verzekerd. Extra kosten, zoals proceskosten, worden vergoed tot € 50.000 per gebeurtenis.


Goed om te weten: je bent niet verzekerd wanneer je verdacht wordt van een strafbaar feit.

Premie berekenen

Bereken eenvoudig je premie voor een Rechtsbijstandverzekering Verkeer.

Bereken je premie

Meer over de rechtsbijstandverzekering van Interpolis