Rechtsbijstand Werk & Inkomen

Juridische bijstand nodig tijdens een conflict over je arbeidscontract of over je inkomen? Met de module ‘Werk & Inkomen’ op je Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij dit soort conflicten.

Juridische hulp bij conflicten op je werk of over je inkomen

De module ‘Werk en Inkomen’ sluit je af voor juridische hulp bij conflicten over:

Een arbeidscontract, uw inkomen uit loondienst en ontslag. Lichamelijke of geestelijke schade die je kreeg tijdens je werk in loondienst, bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval. Pensioen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Sociale verzekeringen of voorzieningen. Bijvoorbeeld een uitkering of kinderbijslag. Studiefinanciering.

Met deze module kun je ook je arbeidscontract laten controleren of deze klopt met de wet. Je krijgt hierbij juridisch advies.

Niet verzekerd zijn:

Conflicten die te maken hebben met je eigen bedrijf, kantoor of praktijk. Conflicten over toeslagen van de belastingdienst.

De voordelen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

Meer dan 500 onafhankelijke, gespecialiseerde juristen van de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) staan voor je klaar. Het afsluiten, inzien en wijzigen van de rechtsbijstandverzekering is heel eenvoudig te regelen via de Rabo App of online. Je kunt je rechtsbijstandverzekering zelf samenstellen door te kiezen uit vier verschillende dekkingen.

Kan ik de rechtsbijstandverzekering direct gebruiken?

Soms geldt er een wachttijd van drie maanden na het afsluiten van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering. Je kunt tijdens deze wachttijd geen gebruik maken van de verzekering. Ook geschillen die al bestonden of die je al verwachtte zijn niet verzekerd. Met de module "Werk & Inkomen" ben je in onderstaande situaties wel direct verzekerd:

Als je bent overgestapt van een andere rechtsbijstandverzekering die het conflict ook dekte Als je een conflict krijgt over een contract dat je sluit na de ingangsdatum van de module ‘Werk en Inkomen’. Sluit je bijvoorbeeld één maand na de start een nieuw contract met een werkgever en zijn er problemen? Dan ben je direct verzekerd van juridische hulp.

Premie berekenen

Bereken eenvoudig je premie voor een Rechtsbijstandverzekering.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer