Rechtsbijstand Werk, Inkomen & Pensioen

Juridische bijstand nodig tijdens een conflict over je arbeidscontract of over je inkomen? Met de module ‘Werk, Inkomen & Pensioen’ op je Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij dit soort conflicten.

Juridische hulp bij conflicten op je werk, inkomen en pensioen

De module ‘Werk, Inkomen & Pensioen’ sluit je af voor juridische hulp bij conflicten over:

    Een arbeidscontract, uw inkomen uit loondienst en ontslag. Lichamelijke of geestelijke schade die je kreeg tijdens je werk in loondienst, bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval. Pensioen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Sociale verzekeringen of voorzieningen. Bijvoorbeeld een uitkering of kinderbijslag. Studiefinanciering.

Met deze module kun je ook je arbeidscontract laten controleren of deze klopt met de wet. Je krijgt hierbij juridisch advies.

Niet verzekerd zijn:

    Conflicten die te maken hebben met je eigen bedrijf, kantoor of praktijk. Conflicten over toeslagen van de belastingdienst.

De voordelen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

    Meer dan 700 onafhankelijke, gespecialiseerde juristen van de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) staan voor je klaar. Het afsluiten, inzien en wijzigen van de rechtsbijstandverzekering is heel eenvoudig te regelen via de Rabo App of online. Je kunt je rechtsbijstandverzekering zelf samenstellen door te kiezen uit vier verschillende dekkingen.

Kan ik de rechtsbijstandverzekering direct gebruiken?

Je kunt de rechtsbijstandverzekering in de meeste gevallen direct gebruiken voor onverwachte juridische problemen die je niet kon verwachten en die zijn ontstaan na de ingangsdatum van je rechtsbijstandverzekering. Er geldt geen wachttijd.

Er is één uitzondering: Als je kiest voor de dekking Familie, Belasting & Vermogen geldt er een wachttijd van 1 jaar na het afsluiten voor mediation bij een scheiding. Ook moet je minimaal 1 jaar getrouwd zijn of geregistreerd partner van elkaar zijn.

Premie berekenen

Bereken eenvoudig je premie voor een Rechtsbijstandverzekering.

phone

Hulp nodig?