Rechtsbijstand Familie, Belasting & Vermogen

Met de module ‘Familie, Belasting & Vermogen’ op je Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij bijvoorbeeld conflicten over je belastingen, toeslagen, aandelen, personenrecht, familierecht of een erfenis.

Juridische hulp bij conflicten over o.a. aandelen en vermogensbeheer

De module ‘Familie, Belasting & Vermogen’ sluit je af voor juridische hulp bij conflicten:

    Als je in beroep wilt gaan bij de rechter nadat uw bezwaarschrift over belastingen of toeslagen is afgewezen door de overheid. Over aandelen, obligaties, opties of andere waardepapieren. Over beleggingsadvies en vermogensbeheer. Over huur, verhuur, koop, verkoop, nieuwbouw, aanbouw of verbouw van je tweede woning.

Niet verzekerd zijn conflicten:

    Over de WOZ-waarde. Over het indienen van een bezwaarschrift bij de Belastingdienst. Over zakelijke verhuur.

Kan ik de rechtsbijstandverzekering direct gebruiken?

Je kunt de rechtsbijstandverzekering in de meeste gevallen direct gebruiken voor juridische problemen die je niet kon verwachten en die zijn ontstaan na de ingangsdatum van je rechtsbijstandverzekering. Er geldt geen wachttijd.

Er is één uitzondering: Als je kiest voor de dekking Familie, Belasting & Vermogen geldt er een wachttijd van 1 jaar na het afsluiten voor mediation bij een scheiding. Ook moet je minimaal 1 jaar getrouwd zijn of geregistreerd partner van elkaar zijn.

De voordelen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

    Bij Interpolis ben je direct verzekerd Het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering is heel eenvoudig te regelen via de Rabo App of online.

Premie berekenen

Bereken eenvoudig je premie voor een Rechtsbijstandverzekering.