Medische kosten in het buitenland

Ga jij binnenkort op vakantie naar het buitenland? Check dan voor vertrek of je bent verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Met de aanvullende dekking Geneeskundige kosten ben je verzekerd tegen onvoorziene medische kosten op reis die je zorgverzekering niet vergoedt. Ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering is verzekerd bij spoedeisende zorg. Het vrijwillig gekozen eigen risico blijft niet verzekerd.

Waarom medische kosten in het buitenland meeverzekeren?

Je zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland niet altijd (volledig). In veel landen, zoals de VS, Zwitserland, Oostenrijk en Turkije, kan de zorg duurder uitvallen dan in Nederland. Heb je alleen een basisverzekering? Dan worden de spoedeisende medische kosten tot 100% van het Nederlandse tarief vergoed door je zorgverzekeraar. Als je ook een aanvullende zorgverzekering hebt, vergoedt je zorgverzekering wellicht extra kosten. Controleer daarom je zorgverzekering voordat je op vakantie gaat. Je kunt dan bepalen of je een aanvullende dekking medische kosten wilt afsluiten bij je reisverzekering.

Aanvullende dekking bij je reisverzekering

Binnen je reisverzekering ook medische kosten in het buitenland verzekeren kan met de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten'. Je bent dan alsnog verzekerd tegen onvoorziene ziektekosten die je zorgverzekering niet vergoedt. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering is verzekerd bij spoedeisende zorg. Het maakt daarbij niet uit bij welke Nederlandse verzekeraar je je zorgverzekering hebt. Het vrijwillig gekozen eigen risico blijft niet verzekerd.

Wat dekt de zorgverzekering wel en wat niet?

Welke verzekering welke medische kosten vergoedt, zie je hieronder.

BasisverzekeringAanvullende zorgverzekeringReisverzekering
Medische evacuatie als je ergens bent waar volgens het medische team van de alarmcentrale de zorg niet voldoende is. Dan word je naar de dichtstbijzijnde plaats gebracht waar de zorg wel toereikend is.Sommige extra kosten, afhankelijk van je zorgverzekeraar en het gekozen pakket (bijvoorbeeld spoedeisende hulp tot 200% van het Nederlandse tarief).Kosten van medisch vervoer naar Nederland (bijvoorbeeld een gipsvlucht), ook als je in Nederland niet hoeft te worden opgenomen.
Niet-spoedeisende en spoedeisende hulp tot 100% van het Nederlandse tarief.Niet-spoedeisende zorg als die vooraf is aangevraagd of door de alarmcentrale is afgestemd met je zorgverzekeraar.Re-evacuatie (bijvoorbeeld als je na medische hulp in het buitenland terugkeert naar je vakantiebestemming).
Kosten van medisch vervoer naar Nederland (bijvoorbeeld een gipsvlucht) als je in Nederland meteen wordt opgenomen in een zorginstelling.Extra reis- en verblijfskosten (bijvoorbeeld wanneer iemand in het ziekenhuis belandt en (een deel van) de familie naar een hotel in de buurt verhuist of de vakantie moet verlengen.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

phone

Hulp nodig?