Medische kosten in het buitenland

Medische kosten in het buitenland

Je zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland niet altijd (volledig). In veel landen, zoals de VS, Zwitserland, Oostenrijk en Turkije, kan de zorg duurder uitvallen dan in Nederland. Heb je alleen een basispakket, dan worden alleen de kosten tot 100% van het Nederlandse tarief vergoed. Check of de aanvullende dekking medische kosten in het buitenland nodig is bij je reisverzekering.

Aanvullende dekking bij je reisverzekering

Binnen je reisverzekering ook medische kosten in het buitenland verzekeren kan met de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten'. Je bent dan alsnog verzekerd tegen onvoorziene ziektekosten die je zorgverzekering niet vergoedt (met uitzondering van het eigen risico).

Wat dekt de zorgverzekering wel en wat niet?

Stel: je bent op vakantie en je zoon krijgt een oorontsteking, vlak voor je terugvlucht. Omdat je moet wachten op het herstel, verleng je jullie verblijf en boek je nieuwe tickets. De (aanvullende) zorgverzekering vergoedt dan de kosten van de behandeling van je zoon, maar voor de vergoeding van de extra reis- en verblijfkosten heb je een reisverzekering nodig.

Welke verzekering welke medische kosten vergoedt, zie je hieronder.

BasisverzekeringAanvullende zorgverzekeringReisverzekering
Medische evacuatie als je ergens bent waar volgens het medische team van de alarmcentrale de zorg niet voldoende is. Dan word je naar de dichtstbijzijnde plaats gebracht waar de zorg wel toereikend is.Sommige extra kosten, afhankelijk van je zorgverzekeraar en het gekozen pakket (bijvoorbeeld spoedeisende hulp tot 200% van het Nederlandse tarief).Kosten van medisch vervoer naar Nederland (bijvoorbeeld een gipsvlucht), ook als je in Nederland niet hoeft te worden opgenomen.
Niet-spoedeisende en spoedeisende hulp tot 100% van het Nederlandse tarief.Niet-spoedeisende zorg als die vooraf is aangevraagd of door de alarmcentrale is afgestemd met je zorgverzekeraar.Re-evacuatie (bijvoorbeeld als je na medische hulp in het buitenland terugkeert naar je vakantiebestemming).
Kosten van medisch vervoer naar Nederland (bijvoorbeeld een gipsvlucht) als je in Nederland meteen wordt opgenomen in een zorginstelling.Extra reis- en verblijfskosten (bijvoorbeeld wanneer iemand in het ziekenhuis belandt en (een deel van) de familie naar een hotel in de buurt verhuist of de vakantie moet verlengen.
Check jouw reisverzekering. Heb jij een aanvullende dekking nodig?

Je hebt alleen een basiszorgverzekering

Het is verstandig om medische kosten in het buitenland mee te verzekeren op je Interpolis Reisverzekering.

Je hebt de Interpolis zorgverzekering ZorgActief® met aanvullende verzekering

Je hoeft medische kosten in het buitenland niet mee te verzekeren op je reisverzekering. De aanvullende zorgverzekering dekt zorg in het buitenland voor 100% (spoedeisend én niet-spoedeisend). Alleen het eigen risico van je zorgverzekering wordt niet vergoed.

Je hebt een aanvullende zorgverzekering bij een andere verzekeraar

Check bij je verzekeraar of alle in het buitenland gemaakte medische kosten volledig worden vergoed. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om medische kosten in het buitenland mee te verzekeren op je reisverzekering.

Ben jij al klaar voor je volgende reis?

Bereken je premie. Daarna kun je gelijk online je doorlopende reisverzekering afsluiten.

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en wijzig je reisverzekering

Zelf regelen & contact

Zelf regelen Contact Chat