Kinderen: zelf afsluiten of meeverzekeren?

Kinderen: zelf afsluiten of meeverzekeren?

Zorgverzekering als je 18 jaar wordt

Vanaf de 1e maand nadat je 18 jaar bent geworden, moet je een basisverzekering hebben. Je kunt een eigen verzekering afsluiten of via je ouders/verzorgers verzekerd blijven.

Optie 1: ik sluit mijn eigen zorgverzekering af

Kies je nieuwe zorgverzekering en sluit deze af vóór de eerste dag van de maand na je verjaardag. Ben je bijvoorbeeld op 15 maart jarig, dan laat je je zorgverzekering per 1 april ingaan.

Wij hebben voor jou de Interpolis ZorgCompact® Zorgverzekering met:

Basisverzekering ZorgCompact € 109,25 per maandJe regelt alles online: van declareren tot het bestellen van medicijnenKeuze van 1 aanvullend pakket met tandpreventie en 6 fysiobehandelingen
Bereken je premie

Je kunt ook kiezen voor Interpolis ZorgActief®, daarmee heb je meer keuze in aanvullende dekkingen.

Bereken je premie

Vergelijk de Interpolis Zorgverzekeringen

Optie 2: ik blijf via mijn ouders/verzorgers verzekerd

Als je niets doet, blijf je via je ouders/verzorgers verzekerd en betalen zij je zorgpremie. Helemaal goed natuurlijk. Check wel even of je de dekking wilt aanpassen:

Heeft de ouder/verzorger bij wie je op de polis staat een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg jij die ook. Als dat niet nodig is, kunnen jullie die opzeggen. Dat scheelt in de kosten.Tot je 18e ben je via de basisverzekering van je ouders/verzorgers verzekerd voor tandartskosten. Als je wilt, kun je je hier nu zelf voor verzekeren. Bijvoorbeeld met de voordelige aanvullende verzekering Plus van ZorgCompact. Dan ben je verzekerd voor: 1x per jaar controle en gebitsreiniging (15 minuten) én kosten bij een ongeval tot € 10.000.Ben je net 18 geworden en wil je je Interpolis zorgverzekering wijzigen? Of wil je hem zelf gaan betalen? Bel dan met de Interpolis Zorglijn: (013) 462 20 25.

Zorgtoeslag al aangevraagd?

De kans is groot dat je een deel van de premie van je zorgverzekering terug kan krijgen via de zorgtoeslag. Hoeveel? Bereken het op de website van de Belastingdienst.

Lees meer op Belastingdienst.nl

Ook handig:

Check ook of je andere verzekeringen nodig hebt

Zorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen zorgpremie. Verzeker je kind(eren) mee met de meest uitgebreid verzekerde ouder. Zo profiteren ze van dezelfde aanvullende dekkingen.
Je kind meeverzekeren, dat kan eenvoudig online tegelijk met het afsluiten van de zorgverzekering. Natuurlijk kun je ook bellen met de Interpolis Zorglijn: (013) 462 20 25.

Openingstijden Interpolis Zorglijn

Interpolis Zorglijn:
Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur.

WhatsApp:
Op werkdagen bereikbaar tussen 8:00 en 20:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 13:00 uur. Reactie binnen 2 uur tijdens openingstijden.


Interpolis Zorglijn: (013) 462 20 25
WhatsApp: (06) 222 716 29

Nog geen klant?

Wanneer je nog geen klant bent bij Rabobank en graag een Interpolis zorgverzekering wil afsluiten, vragen we om jezelf te legitimeren bij een lokale Rabobank in je omgeving. Het is niet verplicht om een bankrekening te openen. Daarna kun je je zorgverzekering aanvragen. 

Mocht het niet lukken om je voor 31 december te legitimeren bij je lokale Rabobank, zeg dan je huidige zorgverzekering uiterlijk op 31 december op en ga in januari naar een lokale Rabobank om je te legitimeren. Daarna kun je nog tot en met 31 januari een ZorgCompact of ZorgActief zorgverzekering afsluiten. Deze gaat dan in per 1 januari 2020. 

Meer informatie