Boilerroomfraude

Boilerroomfraude heet ook wel beleggingsfraude. Criminelen verleiden je om te investeren in een veelbelovend project. Het begint vaak met kleine bedragen, maar daarna worden er steeds grotere bedragen gevraagd. Het veelbelovende project blijkt niet te bestaan en naar je geld kun je fluiten.

Te mooi om waar te zijn

Bij boilerroomfraude spelen criminelen in op de wens om makkelijk geld te verdienen. Ze nemen de tijd om je over te halen en gebruiken daarbij allerlei psychologische trucjes. Vaak weten ze best veel informatie over je, bijvoorbeeld via openbare social mediaprofielen of na een eerdere hack of phishingpoging. Je krijgt te horen dat je speciaal bent geselecteerd voor een mooi aanbod voor een investering met vrijwel zekere rendementen. Het is een oude les: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

Hoe langer je met de criminelen in gesprek blijft, hoe groter de kans dat je uiteindelijk toch slachtoffer wordt. Breek het contact daarom zo snel mogelijk af.

Waar moet je op letten?

Criminelen kunnen op allerlei manieren contact opnemen. Soms gebeurt dat via social media, maar vaak wordt je gebeld vanuit een callcenter. Dat gebeurt niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, want veel boilerroomfraude is internationaal.

De volgende dingen komen ook regelmatig voor.

Je moet soms inleggen via cryptovaluta, zoals Bitcoin of Ethereum. Je wordt gevraagd om een computerprogramma als Anydesk of Teamviewer te installeren. Je wordt onder druk gezet om snel te handelen. Je wordt na een eerste investering benaderd om nog meer in te leggen. Daarbij gaat het om steeds grotere bedragen. Ook als je wilt stoppen of geld wilt opnemen, moet je betalen voor de afhandeling. En daarna is het nog maar de vraag of je geld terugkrijgt.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt een lijst bij van organisaties waarvoor gewaarschuwd wordt.

Misbruik melden

Heb je het idee dat je slachtoffer bent van boilerroom- of beleggingsfraude? Meld dit dan.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer