Zakelijke spoedoverboeking binnen en buiten Europa

Je hebt precies die Zuid-Franse wijn gevonden die perfect past bij je restaurantformule. Nu snel betalen, zodat de wijnboer de flessen direct verstuurt. Doe een spoedoverboeking vanaf je zakelijke betaalrekening en het geld staat vaak al binnen anderhalf uur op de rekening van de Franse wijnboer.

Spoedoverboeking aan SEPA-landen binnen Europa

Bijna alle landen binnen Europa horen bij SEPA (Single Euro Payments Area). Een spoedoverboeking van je zakelijke betaalrekening naar een bank in een SEPA-land doe je gewoon in euro’s, zelfs als het land een andere muntsoort heeft.

Doe een spoedoverboeking

Bekijk de SEPA-landen

Spoedoverboekingen in vreemde valuta of naar landen buiten SEPA in euro

Een spoedoverboeking buiten het SEPA-gebied of een spoedbetaling in vreemde valuta is niet mogelijk. Deze Wereldbetalingen gaan al op de snelst mogelijke manier. Een Wereldbetaling is gemiddeld drie dagen onderweg.

Bekijk de verwerkingstijden (PDF)

Hoe doe je een spoedoverboeking naar de SEPA-landen

Je kunt op twee manieren een spoedoverboeking doen:

  • In Rabo Internetbankieren (Professional). Maak een Eurobetaling aan. Vink vervolgens het vakje ‘spoed’ aan. Het is niet mogelijk om een spoedbetaling in de Rabo Bankieren App te doen.
  • Kom langs bij een Rabobank bij jou in de buurt. Neem je zakelijke bankpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee.

Doe een spoedoverboeking Naar je Rabobank

Kosten van een spoedoverboeking

Een spoedoverboeking kost:

  • Via Rabo Internetbankieren (Professional) € 5.
  • Langsgaan bij je Rabobank € 15.

Spoedoverboeking nodig of niet

Check of het nodig is om een spoedoverboeking te doen. De tijd die nodig is om een bedrag van de ene rekening naar de andere over te boeken, de verwerkingstijd, is ook zonder spoed behoorlijk snel. 

Doe je een betaling vanaf je zakelijke rekening op een werkdag voor 15.00 uur dan verwerken we die nog dezelfde dag. Een betaling op een werkdag na 16.30 uur verwerken we pas de volgende werkdag.

Kom je er dus op een werkdag na 15.00 uur maar voor 16.30 uur achter dat je een betaling vergeten bent, en je wilt dat we je betaling nog diezelfde dag verwerken dan is een spoedbetaling zinvol.

Kijk op de pagina ‘Verwerkingstijden’ hoe lang het duurt voor je betaling bij de ontvanger is. 

In het weekend en op feestdagen

Een spoedbetaling naar een SEPA-land is niet mogelijk in het weekend. Ook op feestdagen is een spoedbetaling meestal niet mogelijk. Meer weten over de verwerkingstijden in het weekend en op feestdagen? Lees dan de informatie op de speciale pagina's over dat onderwerp.

Bekijk de verwerkingstijden in het weekend en op feestdagen Bekijk de verwerkingstijden

Het is ook mogelijk een spoedoverboeking te maken vanaf een Europese Rabo Network Bank rekening. Dit kan uitsluitend via Rabo Internetbankieren Professional. Let op dat de verwerkingstijden kunnen afwijken en de RNB tarieven van toepassing zijn.

Bekijk de verwerkingstijden van de Rabo Network Bank rekeningen (PDF)

Veelgestelde vragen

Kan ik een spoedoverboeking via de Rabo Bankieren App doen?

Nee, helaas. Je kunt via Rabo Online Bankieren en de Rabo Bankieren App geen spoedoverboeking doen. Dit kan alleen door contact op te nemen of langs te gaan bij jouw Rabobank. 

Kan ik een spoedoverboeking annuleren?

Het is niet mogelijk om een spoedoverboeking te annuleren. Als een spoedoverboeking ten onrechte is gedaan, neem dan contact op met de ontvanger en vraag of die het bedrag terugboekt. De kosten van de spoedoverboeking moet je nog steeds betalen. 

Er staat 'Gereserveerd' achter mijn spoedoverboeking, wat betekent dat?

Achter spoedoverboekingen die op werkdagen na 16.30 uur, in het weekend of op een feestdag zijn ingevoerd, komt 'Gereserveerd' te staan omdat zij pas de volgende werkdag na 08.00 uur verwerkt worden.

Kan ik een acceptgiro met spoed betalen?

Ja dat kan. Kruis bij een nieuwe betaling het vakje ‘Spoed’ aan en vul het betalingskenmerk van de acceptgiro in bij ‘Omschrijving’. Veel organisaties, zoals de Belastingdienst, vinden het goed wanneer je een acceptgiro op deze manier betaalt. 

Service en Contact