
Food
De foodsector bevindt zich in een interessante tijd. Verduurzaming, consumententrends en innovatie spelen daarin een belangrijke rol. Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst en welke trends zien we? Lees de foodartikelen hieronder en je bent volledig op de hoogte.

Sectorvisies voor de agrofood: hoe kan de sector er in 2040 uitzien?
Er speelt veel voor ondernemers in de agrofoodsector. Wat moet je weten? We nemen een stap naar 2040 en verkennen het wensbeeld voor de sectoren. Lees onze kijk op 2040.

Naar een klimaatneutrale, emissiearme en gezonde (glas)tuinbouw in 2040
Wat kunnen tuinbouwondernemers verwachten in 2040? Belangrijk zijn fossiele energie, beschikbaarheid van water en middelen voor gewasbescherming. Lees hier hoe het zit.

Meer gewasdiversiteit en groenblauwe diensten voor Nederlandse akkerbouw in 2040
De akkerbouw is belangrijk voor de eiwittransitie en klimaatopgave. In 2040 verwachten we minder kapitaalintensieve teelten zoals bollen en meer eiwit- en vezelgewassen.

De Nederlandse voedselketen in 2040: concurrentie op duurzaamheid
In 2040 is duurzaamheid een 'license to produce'. Voedsel wordt met minimale verspilling geproduceerd binnen de grenzen van klimaat en natuur. Lees onze kijk op 2040.

Nederlanders eten meer peulvruchten, nu nog meer Nederlandse teelt
De supermarktverkopen van peulvruchten stegen de afgelopen drie jaar met ruwweg 10-15%. Voor meer teelt in Nederland is nauwere samenwerking binnen de hele keten nodig.

Food: omzetherstel betekent nog geen margeherstel
De aantrekkende vraag in food leidt tot een ogenschijnlijk stabielere markt met stijgende verkoopvolumes en omzetten. Alleen het kostenniveau blijft onverminderd hoog.