Food

Groeikansen voor bakkers

De vooruitzichten voor bakkers zien er niet direct rooskleurig uit. Bakkers moeten inspelen op de veranderende markt.

Lees het hele artikel

Van vullen naar voeden

Relatief kleine spelers laten mooie resultaten zien door te focussen op dagverse en biologische voeding.

Lees de blog van Martijn Rol

Leg contact met Global Farmers

Via GlobalFarmers.com legt u contact met ruim 1000 boeren over de hele wereld. Word nu lid van deze exclusieve community.

Lees de thema-update

Samen verspilling tegengaan

De Taskforce Circular Economy in Food is een grootschalige samenwerking om plannen te bundelen en te leren van successen.

Lees de blog

Trends en ontwikkelingen

Food

De foodsector is weinig conjunctuurgevoelig en profiteert daardoor maar beperkt van de toenemende consumentenbestedingen. Door veranderingen in het gedrag van de consument ontstaan er wel interessante nichemarkten. Ook de impact van de hybride consument wordt duidelijk zichtbaar.

  • Het gaat om het verleiden van de hybride consument. Met de nadruk op gemak, genieten, gezond, goed verhaal en goedkoop.
  • De grenzen tussen foodretail en foodservice vervagen.
  • De keten wordt efficiënter en reststromen worden tot een minimum beperkt.

In welk deel van de sector u ook actief bent, u vindt actuele informatie op Rabobank Cijfers & Trends.

Lees meer op de Rabobankwebsite Cijfers & Trends

Sectorspecialist food

Onze sectorspecialist zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank