Food

Verpakking als onmisbaar ingrediënt

De juiste verpakking doet veel goeds voor een foodproduct, maar is ook veroorzaker van een voedselprobleem. Een dilemma in beeld.

Lees het artikel

Uitpakken maar

Martijn Rol kent de ergernis over schijnbaar overbodige verpakkingen maar al te goed. Toch ziet hij die verpakking vooral als een kans.

Lees de blog

Sustainable Development Goal 2017

Vind de balans tussen duurzaam economisch rendement en natuurbescherming. Bezoek het congres van Rabobank en WNF op 5 juli 2017.

Lees meer over dit congres

Vooroordelen circulaire economie

De circulaire gedachte wint terrein. Toch is niet elke ondernemer overtuigd. Onze experts ontkrachten vijf vooroordelen.

Lees het artikel

Trends en ontwikkelingen

Food

De foodsector is weinig conjunctuurgevoelig en profiteert daardoor maar beperkt van de toenemende consumentenbestedingen. Door veranderingen in het gedrag van de consument ontstaan er wel interessante nichemarkten. Ook de impact van de hybride consument wordt duidelijk zichtbaar.

  • Het gaat om het verleiden van de hybride consument. Met de nadruk op gemak, genieten, gezond, goed verhaal en goedkoop.
  • De grenzen tussen foodretail en foodservice vervagen.
  • De keten wordt efficiënter en reststromen worden tot een minimum beperkt.

In welk deel van de sector u ook actief bent, u vindt actuele informatie op Rabobank Cijfers & Trends.

Lees meer op de Rabobankwebsite Cijfers & Trends

Sectorspecialist food

Onze sectorspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank