
Sectorvisie horeca & recreatie
Horeca & recreatie: noodzakelijk voor een vitale samenleving en een economisch krachtig ecosysteem van ondernemers
Horeca en recreatie
De ontwikkelingen in de horeca volgen elkaar in rap tempo op. Duurzame ontwikkelingen, wereldwijde trends en innovatie spelen daar een rol bij. Tegelijkertijd wordt ook de consument steeds kritischer op voeding en heeft dat zijn impact op de voedselketen. Welke trends en ontwikkelingen zien we in horeca en recreatie? Je leest ze hieronder.

Jongvolwassenen gaven in 2025 gemiddeld 69 euro per dag uit op grote festivals
Jongvolwassenen gaven in 2025 gemiddeld 69 euro per dag uit op grote festivals. Maar de verschillen zijn groot tussen groepen en festivals.

Kansen voor verduurzaming en innovatie in horeca & recreatie
Het aantal inwoners en toeristen neemt toe – dat biedt volop kansen voor de horeca & recreatie. Maar dan is het wel belangrijk om te verduurzamen én innoveren.

Horeca en recreatie richting 2040: vijf belangrijke ontwikkelingen
Welke vijf belangrijke ontwikkelingen zijn er richting 2040 voor de sector horeca & recreatie? We praten je bij.

Sectorvisie horeca & recreatie: noodzakelijk voor een vitale samenleving
De horeca & recreatie zorgt voor ontspanning en verbinding en is daarmee belangrijker dan ooit. Welke uitdagingen en kansen zijn er voor ondernemers? Lees de sectorvisie.

Horeca en recreatie in feiten en cijfers
In de sector horeca & recreatie zorgen bijna 80.000 bedrijven voor ontspanning en verbinding. Wat zijn de belangrijkste trends richting 2040? Lees er meer over.

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
De horecasector groeit door. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. Toch zijn er zorgen. Lees de update.