Rabo Robo Challenge 2018

Klaar voor de toekomst: aan de slag met robotisering

Robotica, 3D-vision, mobiele rekenkracht en kunstmatige intelligentie zijn de grenzen van automatisering snel aan het verleggen. In veel grote productiebedrijven wordt gewerkt met robots. Niet vreemd, want moderne robotica systemen kunnen tegenwoordig een veel grotere variatie van opdrachten, werkomgevingen en processen automatiseren. Hiermee zijn unieke voordelen te behalen! 

Denkt u er ook aan uw organisatie (verder) te automatiseren? De Rabobank daagt u uit om deel te nemen aan de eerste Rabo Robo Challenge. Deze Challenge stelt u in staat om, samen met experts, snel de kansen én beperkingen van intelligente automatisering inzichtelijk te maken voor uw organisatie. Voor deelname aan het programma (september t/m november) vragen wij van u een bijdrage van € 6.500, exclusief btw. Dit is de helft van de het gehele deelnemersbedrag, de andere helft wordt betaald door de Rabobank. Inschrijving loopt tot 31 juli 2018.

Schrijf in voor de preregistratie

Profiteren van robotisering

De Rabo Robo Challenge 2018 is dé mogelijkheid om met behulp van deskundige partijen te bepalen hoe uw organisatie kan profiteren van intelligente automatisering. 

 • Ervaar hands-on hoe intelligente robotica systemen werken.
 • Leer samen met andere bedrijven van ondernemers die al ervaring hebben opgedaan met processen rondom robotisering.
 • Ga onder leiding van onze experts de uitdaging aan om binnen uw bedrijf te verkennen welke processen het beste voor robotisering in aanmerking komen.
 • Ontvang een haalbaarheidsrapport van een onafhankelijk adviseur, met hierin alle voor én nadelen overzichtelijk naast elkaar, een indicatie van de investering en het rendement hierop, en concrete vervolgstappen.

Het programma: start september 2018

Hands-on Robotica workshop in RoboHouse
Gedurende één dag wordt u meegenomen in de mogelijkheden van robotisering. Een ondernemer deelt zijn praktijkervaring, u gaat met collega-bedrijven gezamenlijk een eerste verkenning aan en we sluiten af met een paneldiscussie. Per bedrijf kunnen 2 personen deelnemen.

Bedrijfsbezoek van een ervaren consultant 
Tijdens het bedrijfsbezoek zullen experts op het gebied van robotisering met u door uw bedrijf lopen om een goed beeld te krijgen van de bedrijfsprocessen, gevolgd door een ontmoeting met het management. Hierna vullen we gezamenlijk een template in om de eerste mogelijkheden voor robotisering te identificeren. 

Een volledig haalbaarheidsrapport
Ieder deelnemend bedrijf ontvangt een haalbaarheidsrapport met onder andere:

 • Generieke conclusies en waarnemingen vanuit de challenge, in relatie tot uw sector.
 • Een overzicht van de robotiseringsmogelijkheden in uw bedrijf.
 • Een verdere uitwerking van de meest impactvolle mogelijkheden voor robotisering.
 • Een bijlage over financieringsmogelijkheden.

In aanvulling op het rapport krijgt u de mogelijkheid tot een bespreking met het expertteam.

Afsluitend Robo-Ready event  
Tijdens dit event krijgt u een terugkoppeling van de pilot en de voornaamste inzichten, wordt het rapport officieel overhandigd en deelt een ondernemer zijn praktijkervaring met betrekking tot de implementatie van robotisering. Ook krijgt u een toelichting op interessante regelingen en financieringsmogelijkheden.

Bezoek aan de Accenture Innovation Awards 
Als deelnemer aan de Rabo Rabo Challenge brengt u kosteloos een bezoek aan de Accenture Innovation Awards, met onder andere een programma rondom robotisering.

Uw investering

Aan deelnemende bedrijven vragen wij het volgende:

 • Deelname aan het programma wordt ondersteund door het senior management en (eventuele) aandeelhouders.
 • Het bedrijf is bereid kennis en ervaring te delen met de overige deelnemers.
 • Het bedrijf is bereid bedrijfsgegevens te delen (alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor het haalbaarheidsrapport).
 • Er is commitment aan het programma voor een periode van minstens een half jaar.
 • Er is bereidheid tot investering, zowel in resources als middelen (mensen, tijd, energie, geld). Wij vragen een bijdrage van € 6.500 exclusief btw voor deelname aan het programma.

Inschrijven

Aan deze eerste Rabo Robo Challenge kunnen circa 20 bedrijven deelnemen. Heeft u interesse, schrijf u dan via onderstaande link in voor de shortlist. Dit kan tot 31 juli 2018. Na deze datum wordt er een selectie gemaakt van bedrijven die kunnen meedoen. De overige bedrijven krijgen uiteraard een nette terugkoppeling. Ook kijken wij naar een mogelijk alternatief voor deze bedrijven.

Schrijf in voor de preregistratie

Om inzicht te krijgen in uw bedrijfsproces en een eerste indicatie van de robotiseringsmogelijkheden, vragen wij u deel te nemen aan onze enquête. Onder de deelnemers verloten we drie toegangskaarten voor een workshop robotisering. Deze workshop wordt georganiseerd door RoboValley, in samenwerking met de Rabobank. 

Enquête

De Rabo Robo Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Robovalley en Accenture.

Robovalley en Accenture

Contact

Rabobank