Royal Lemkes winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2018

De 32e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is gewonnen door Royal Lemkes uit Bleiswijk. Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 10 januari op Keukenhof werd het handelshuis bekroond voor durf, doorzettingsvermogen en duurzaam ondernemen. De Rabobank feliciteert haar klant Royal Lemkes met deze knappe prestatie.

Drie genomineerden

Royal Lemkes was één van de drie genomineerde bedrijven, samen met biologisch-dynamische groenteteler De Lepelaar uit Sint Maarten en orchideeënteler OK Plant uit Naaldwijk. De jury concludeerde dat de genomineerden alledrie hoog scoorden op alle criteria van goed ondernemerschap. 

Verantwoordelijk en duurzaam

Royal Lemkes toont volgens de jury opvallend veel verantwoordelijkheid en neemt het initiatief neemt om projecten op te zetten die de keten duurzamer maken. Dit gaf de doorslag om de zege toe te kennen aan het bedrijf uit Bleiswijk. Royal Lemkes clustert bijvoorbeeld het groepsvervoer per regio en gaat duurzame relaties aan met leveranciers en klanten om niet maximale winst maar maximale impact te behalen. Bijzonder is het personeelsbeleid, met als uitgangspunt dat de medewerkers en hun omgeving centraal staan. Vanuit die positie kan het bedrijf samen de klanten ontzorgen.

Topondernemers als stralend middelpunt

De Nederlandse tuinbouw is belangrijk voor de wereldmarkt. Om deze positie te behouden is krachtig ondernemerschap nodig. Ondernemerschap dat innovatiekracht, lef en daadkracht toont. Daarom is de Tuinbouw Ondernemersprijs in het leven geroepen. Ondernemers worden in het zonnetje gezet en dat is goed voor de sector. Het versterkt het gevoel van erkenning, vergroot het netwerk en zorgt voor media-aandacht.

Lees meer op www.tuinbouwondernemersprijs.nl

Contact

Rabobank