De Rabo Vastgoedprijs beloont ondernemerschap dat leidt tot bijzondere, innovatieve vastgoedprojecten in Nederland, met oog voor duurzaamheid. Vastgoedprojecten waarmee geanticipeerd wordt op trends en ontwikkelingen en die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige vastgoedmarkt.

Waardering voor bijzondere vastgoedprojecten

 • Sta in de schijnwerpers met uw vastgoedproject, wat leidt tot de nodige publiciteit
 • Krijg alle lof en waardering voor het door u gerealiseerde project
 • Werk het onderscheidend vermogen ten opzichte van uw vakgenoten verder uit

De inschrijving voor de Rabo Vastgoedprijs 2018 is gesloten. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

De jury

De inschrijvingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij maken een voorselectie van maximaal 20 vastgoedprojecten die meedingen naar de prijs. Dit jaar bestaat de jury uit de volgende personen:

 • Jan van Zanen, Burgemeester van Utrecht, Juryvoorzitter
 • Maxime Verhagen, Voorzitter Bouwend Nederland, Jury vice-voorzitter
 • Bart van Breukelen, Voorzitter Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom)
 • Dick van Hal, Voorzitter Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN)
 • Nathalie de Vries, Voorzitter Bond van Nederlandse Architecten (BNA)
 • Ger Jaarsma, Voorzitter NVM
 • Anton Koomen, Managing Partner Provast, Winnaar vastgoedprijs 2016
 • Thomas Drenth, TU Delft – Faculty of Architecture Msc Student - Management in the Built Environment
 • Roel van de Bilt, Directeur Rabo Real Estate Finance

Rabobank breidt jury Rabo Vastgoedprijs uit

Onlangs heeft de Rabobank de jury van de Rabo Vastgoedprijs uitgebreid met een nieuw jurylid. Thomas Drenth, Msc Student - Management in the Built Environment aan de TU Delft en voorzitter van BOSS (de studievereniging van de mastertrack), maakt na een korte selectieprocedure officieel deel uit van de jury. 

De Rabo Vastgoedprijs beloont ondernemerschap dat leidt tot bijzondere, innovatieve vastgoedprojecten in Nederland, met oog voor duurzaamheid. Vastgoedprojecten waarmee geanticipeerd wordt op trends en ontwikkelingen en die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige vastgoedmarkt. 

Om in de huidige vastgoedmarkt succesvol te ondernemen is het belangrijk om inzicht te hebben in trends en ontwikkelingen en daarop te anticiperen. Studenten hebben hier een belangrijke rol in, aangezien zij als nieuwkomer op de vastgoedmarkt een frisse blik meenemen en niet gehinderd worden door gevestigde patronen. 

Roel van de Bilt, directeur Rabo Real Estate Finance en jurylid Rabo Vastgoedprijs: “Als Rabobank vinden wij het belangrijk om het bedrijfsleven te verbinden met studenten. Door zitting te nemen in de jury van de Rabo Vastgoedprijs krijg je als student een unieke inkijk in de vastgoedmarkt. Niet alleen bevindt je je als student in gezelschap van een zeer ervaren en deskundigen jury. Ook kom je in aanraking met de top vastgoedprojecten van de afgelopen twee jaar. Een betere kennismaking met de vastgoedmarkt kun je je als student volgens mij niet wensen”. 

Thomas Drenth: “Een onvergetelijke ervaring om allereerst met de kennis en kunde van de juryleden aan tafel te zitten en vervolgens de meest uiteenlopende projecten te beoordelen op ondernemerschap en bijdrage aan een toekomstbestendige vastgoedmarkt. Dit is een unieke kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik ben de Rabobank dankbaar dat zij mij deze mogelijkheid bieden. Ik vind het gedurfd en tegelijkertijd ook verstandig om de jongere generatie op deze wijze mee te nemen en mee te laten beslissen, aangezien wij uiteindelijk de generatie zijn die deze sector écht duurzaam en circulair moeten maken.” 

De Rabobank is op dit moment aan het onderzoeken hoe ze nog op andere manieren de verbinding met studenten kunnen leggen, bijvoorbeeld door ze een rol te geven tijdens de uitreiking van de Rabo Vastgoedprijs op 5 november.

De eerste editie van de Vastgoedprijs onder Rabo vlag is succesvol van start gegaan met veel inzendingen. De eerste jurybijeenkomst heeft inmiddels plaats gevonden. In juli maakt de jury de genomineerden bekend. De uitreiking van de Rabo Vastgoedprijs vindt plaats op maandag 5 november 2018.

Contact

Rabobank