Rabo vastgoedprijs 2018

Rabo vastgoedprijs 2018

Verder op deze pagina:

  De Rabo Vastgoedprijs beloont ondernemerschap dat leidt tot bijzondere, innovatieve vastgoedprojecten in Nederland, met oog voor duurzaamheid. Vastgoedprojecten waarmee geanticipeerd wordt op trends en ontwikkelingen en die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige vastgoedmarkt.

  A’DAM wint Rabo Vastgoedprijs 2018

  Ontwikkelaar Lingotto heeft samen met muziekondernemers Sander Groet, Duncan Stutterheim en Hans Brouwer met A’DAM de Rabo Vastgoedprijs 2018 gewonnen. Volgens de onafhankelijke vakjury onder leiding van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen is dit voormalig Shell-hoofdkantoor met 21 etages getransformeerd tot een levendig, spectaculair pand en een creatieve broedplaats ‘waar de lol van afspat’.

  Winnaars Rabo Vastgoedprijs 2018De winnaar van de Rabo Vastgoedprijs 2018 werd op maandag 5 november 2018 bekend gemaakt in het Duisenberg Auditorium van de Rabobank in Utrecht. Andere genomineerde projecten waren Waalfront in Nijmegen, Ons Koningsoord in Berkel – Enschot en Wijnhavenkwartier in Den Haag. Met A’DAM als winnaar, laat de eerste editie van de Rabo Vastgoedprijs goed zien waar de prijs voor staat: toonaangevende, duurzame en toekomstgerichte vastgoedprojecten die met visie en ondernemerschap zijn ontwikkeld. De jury ziet de projecten als een inspirerend voorbeeld hoe je als ondernemer marktkansen kunt signaleren en met een sterke eigen visie tot een mooie business case komt.

  Lees hier het Juryrapport

  Genomineerden Rabo Vastgoedprijs 2018

  Uit 28 ingeschreven projecten heeft een onafhankelijke vakjury vier projecten genomineerd:

  Waalfront

  Waalfront, Nijmegen

  Het project Waalfront in Nijmegen kent ruim 2.000 nieuwe woningen en diverse voorzieningen die verrijzen op de Handelskade, een nog deels functionerend bedrijventerrein. De Handelskade is een herkenbare stadsentree vanuit de trein, auto en vanaf het water. Wat tien jaar geleden nog gold als no-go area, is nu een levendig stedelijk en gemengd gebied. Ontwikkelaar BPD werkt in dit project nauw samen met de gemeente Nijmegen in Ontwikkelingsbedrijf Waalfront.

  Koningsoord

  Koningsoord, Berkel-Enschot

  Het monumentale klooster Koningsoord in Berkel-Enschot is getransformeerd tot modern huurcomplex met appartementen voor starters en senioren en nieuwbouwwoningen speciaal voor senioren. Het complex vormt een nieuw dorpshart met een cultureel centrum, bibliotheek, kinderopvang, muziekschool en horecagelegenheid. Met onderling vrijwilligerswerk geven jong en oud in deze leefgemeenschap invulling aan de participatiemaatschappij. De initiator en ontwikkelaar is Roozen van Hoppe Bouw & Ontwikkeling.

  Wijnhaven

  Wijnhavenkwartier, Den Haag

  Het Wijnhavenkwartier in het centrum van Den Haag bestaat uit de oude panden van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. In plaats van gesloopt zijn deze panden duurzaam getransformeerd tot huur- en koopappartementen. Twee universiteiten huren er kantoren en collegezalen en aan de kant van de Turfmarkt zijn horecagelegenheden gemaakt. Van een in zichzelf gekeerd en onaantrekkelijk ‘betonblok’ is het Wijnhavenkwartier een levendig en toegankelijk complex geworden. De initiator en ontwikkelaar is Heijmans.

  Adam Toren

  A’DAM, Amsterdam

  De A’DAM is inmiddels een icoon in Amsterdam-Noord. De oorspronkelijke Shell-toren uit de jaren zestig is getransformeerd tot een pand met kantoren, een hotel, restaurants, parkeergarage en een ondergrondse club. Het observatiedek trok in 2017 een half miljoen betalende bezoekers. De toren is de thuisbasis voor muziekbedrijven als Sony Music, ID&T, Gibson en Massive Music. De initiator en ontwikkelaar is Lingotto, samen met muziekondernemers Sander Groet, Duncan Stutterheim en Hans Brouwer.

  De vakjury van de Rabo Vastgoedprijs

  De inschrijvingen werden beoordeeld door een vakkundige jury. Dit jaar bestond de jury uit de volgende personen:

  Jan van Zanen, Burgemeester van Utrecht, juryvoorzitterMaxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, jury vicevoorzitterBart van Breukelen, voorzitter Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling MaatschappijenDick van Hal, voorzitter Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, NederlandNathalie de Vries, voorzitter Bond van Nederlandse ArchitectenGer Jaarsma, voorzitter NVMAnton Koomen, managing partner ProvastThomas Drenth, TU Delft – Faculty of Architecture Msc StudentRoel van de Bilt, directeur Rabo Real Estate Finance