"We proberen ze een onvergetelijke eerste woonervaring te geven."

Cityside Apartments uit Apeldoorn heeft een duidelijke strategie: kantoren ombouwen tot woningen, aansluitend op de wensen van starters en young professionals. Rik Klinkhamer van Cityside Apartments vertelt meer over het concept vanaf de bouwplaats in Amersfoort.

"Je kunt op heel veel plekken een kantoor ombouwen, maar mensen moeten er ook graag willen wonen."

'Plug-and-play'

Cityside Apartments kiest ervoor de appartementen volledig gestoffeerd op te leveren. Dit betekent een woning inclusief vloeren, muren en gordijnen. "Zodat bewoners er 'plug-and-play' in kunnen", zegt Klinkhamer. Dat sluit goed aan bij de wensen van de doelgroep, mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen. "We hopen ze daarmee een onvergetelijke eerste woonervaring te geven."

Geschikte locatie

Het idee voor Cityside Apartments kwam voort uit de hoge kantorenleegstand. Klinkhamer: "Die lege kantoren staan vaak in de centra van steden en dat zijn juist voor jongeren een heel geschikte locatie." Die juiste locatie is volgens Klinkhamer essentieel bij transformatieprojecten. "Je kunt op heel veel plekken een kantoor ombouwen, alleen mensen moeten er ook graag willen wonen."

Echte appartementen

"Omdat dit gebouw in Amersfoort op zo'n prominente plek staat, heeft de gemeente ons gevraagd er voor te zorgen dat het beeld van de kantoren ook verdwijnt en dat er een echt appartementengebouw komt te staan", vertelt Klinkhamer. "Daarom zijn alle appartementen onder andere voorzien van een eigen balkon." Ook is geïnvesteerd in verduurzaming van het pand: kozijnen zijn vervangen, er is dubbel glas geplaatst en warm water wordt geleverd door elektrische boilers. Gunstig voor het milieu en het woningwaarderingssysteem.