Zonnepanelen

Duurzaam ondernemen? Denk aan elektrisch transport

Ook als ondernemer ontkom je niet aan vervoer. Je eigen woon-werkverkeer, dat van je personeel of misschien het tranport van je producten. Allemaal kilometers die impact hebben op het milieu. Tenzij die kilometers elektrisch gereden worden. Deze ondernemers gingen je voor en vervoeren op basis van zero emmissie.

Elektrische auto's, bestelbussen en transport

Elektrisch rijden is veel ondernemers inmiddels bekend. Maar wist je dat ook bestelbussen en zelfs vrachtwagens tegenwoordig volledig elektrisch kunnen rijden? Dat betekent dat er mogelijkheden zijn om je uitstoot nog verder te verlagen en je bedrijf nog verder te verduurzamen. Jij en je personeel kunnen dus niet alleen zelf elektrisch rijden maar ook je producten kunnen emissieloos van A naar B worden gebracht.

Zonnepanelen

Elektrisch transport: hoe pak je dat aan?

Dé Post is directeur bij transportbedrijf H.N. Post en Zonen. 'We hebben altijd geïnvesteerd in de schoonste dieselvoertuigen maar technisch gezien is elektrisch transport met zware trucks altijd lastig geweest. Totdat we Breytner tegenkwamen.' Samen met Breytner hebben we 3 elektrische vrachtwagens aangeschaft. Hiermee vervoeren we volledig uitstootvrij de producten van onze eindgebruiker: innocent drinks. Bij innocent drinks is het uitgangspunt dat alles op basis van zero emissie plaatsvindt, dus dat geldt ook voor het transport van de drankjes. In de videoserie Sterke Schakels ontdek je meer over elektrisch transport.

Starten met elektrisch transport

De stap naar elektrisch transport is groot. Hoe begin je ermee? Henry Steenbergen, sectormanager Tranpsort & Mobiliteit bij Rabobank: "Iedereen in de sector is zoekende. Alle ondernemers zouden het liefst morgen op elektrisch willen overstappen als het dezelfde voordelen biedt als diesel. Maar een e-truck is duur in aanschaf, de actieradius is nog beperkt je hebt laadtijd nodig. Als je hier geen afspraken over maakt met je afnemers is een elektrische vrachtwagen niet efficiënt.

Maak het haalbaar: Begin met een elektrische bestelbus of auto

De stap naar elektrisch transport is dus een grote. Beginnen met elektrisch rijden binnen jouw bedrijf? Dan is de stap naar elektrische bestelbussen makkelijker gemaakt. Elektrische bestelbussen maakten in 2021 hun echte doorbraak. Sinds vorig jaar zijn deze in sommige gevallen namelijk al goedkoper in gebruik dan een diesel. Dit komt door subsidieregelingen en fiscale voordelen. Vooral in de gebieden waar in 2025 de Green Deal Stadlogistiek ingaat, moeten ondernemers nu al serieus nadenken over wat verstandiger is: diesel of elektrisch.

Lamp

Aan de slag met duurzaam ondernemen

Aan de slag gaan met duurzaam ondernemen kan dus op veel manieren, ook in kleine stappen. Welke stap je ook neemt, wij denken graag met je mee over de financiering. Ook als je plannen nog niet helemaal concreet zijn.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer