5 redenen om nú te beginnen met het verduurzamen van je bedrijf

Duurzaam ondernemen. Een mooi ideaal en daarnaast ook een hot topic. Steeds meer ondernemers zijn zich bewust van de noodzaak van mens- en milieuvriendelijker ondernemen. Steeds meer consumenten vragen het van je en ook vanuit regelgeving wordt de druk verhoogd. Maar wat zijn nou de belangrijkste voordelen voor jou als ondernemer om ermee aan de slag te gaan?

1. Een duurzaam merk

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat consumenten meer sympathie hebben voor bedrijven of merken die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jouw stappen om te verduurzamen kunnen daarom een concrete bijdrage zijn aan het bouwen van een sterk merk met een groene reputatie.

2. Je bent voorbereid op toekomstige regelgeving

Op het gebied van duurzaamheid ontstaat steeds meer wet- en regelgeving. Denk aan verplichte energielabels, eisen voor het krijgen van een financiering of belastingvoordeel. Door nu alvast aan de slag te gaan met verduurzaming en niet langer af te wachten kun je dit op je eigen tempo uitvoeren. Zo spreid je de investeringen die je moet doen uit over een langere tijd.

3. Duurzaam ondernemen = Kosten besparen

Verduurzaming kan in eerste instantie een investering vragen. In geld, tijd of gedragsverandering. Maar vaak zorgt verduurzaming ook voor kostenbesparing. Denk aan een lagere energierekening, gebruik kunnen maken van aftrekregelingen of subsidies of korting op je financiering.

Flink doorgroeien maar wel duurzaam

Je bedrijf laten groeien maar wel met een positieve impact op mens en planeet? Best een uitdaging. Rogiér en Ratna bewijzen dat het kan. Rogiér met zijn bedrijf dat frisdrank van het vruchtvlees uit de cacaovrucht maakt en Ratna met haar sociale en duurzame modelabel. In deze aflevering van Kennismakers delen zij in 3 minuten hun tips en tricks.

Bekijk de aflevering

4. Nieuwe klanten of duurzame markten

Mogelijk spreek je met een duurzamere strategie en beleid nieuwe klantgroepen aan. Klanten die duurzaamheid een doorslaggevende factor vinden. Is dat het geval, dan kunnen je investeringen leiden tot een hogere omzet. Ook biedt de duurzaamheidsmarkt nieuwe zakelijke kansen, zo groeide de markt in zonnepanelen exponentieel en zijn steeds meer mensen op zoek naar alternatieven voor aardgas. Duurzame oplossingen bieden dus ook voldoende kansen voor jou als ondernemer.

5. Een bijdrage aan een betere wereld

De laatste maar misschien wel de belangrijkste reden. Door duurzaam te ondernemen draag je bij aan een betere wereld. Je draagt bij aan een positieve impact op de samenleving. Doe je dit vanuit een intrinsieke motivatie dan zul je zien dat duurzaamheid niet langer een moetje is maar behoort tot de kern van je bedrijf of businessmodel.

Rabobank

Je duurzame ambities financieren

Jouw duurzame plannen al in een vroeg stadium bespreken met een accountmanager? Dat kan! Maak een afspraak om telefonisch of via een videogesprek met ons te sparren. Weet je al welke investering je wilt doen? Start dan je berekening en ontdek je financieringsmogelijkheden.

Start je berekening
phone

Hulp nodig?